11 Graphic novels die je (waarschijnlijk) nog niet kende

We kennen allemaal de series Het leven van een loser en Kapitein onderbroek inmiddels wel. Graphic novels zijn een ware hit op dit moment, ze spreken kinderen enorm aan. De boeken in stripvorm zijn vaak grappig en makkelijk om te lezen. Ook kinderen die niet graag lezen en weinig leesplezier beleven, worden door deze boekenvorm uitgedaagd om door te blijven lezen. Er komen steeds meer boeken in deze vorm op de markt want naast de eerder genoemde series zijn er heel veel minder bekende maar toch prachtige boeken voor kinderen geschreven. En daarom hebben wij voor jullie 11 graphic novels op een rijtje gezet die je waarschijnlijk nog niet kende. We wensen jullie veel leesplezier!

Grapman: SCI-girl slaat toe

‘Ik zat heerlijk te denken, toen meester Nietje me bruut stoorde.’

Nik en Noor zijn veilig terug uit de 19e eeuw, maar helaas voor Nik is meester Nietje na zijn ziekteverlof ook weer present. De meester heeft nog steeds geen humor en na opnieuw een topgrap van Nik, raakt hij buiten zinnen van woede. Hij stuurt Nik ruim 200 jaar terug in de tijd. Nik zal keihard moeten werken als schoorsteenveger om te overleven. Dat zal hem leren! Maar Nik heeft zijn superhumor om zich overal uit te redden. Al krijgt hij er een geduchte tegenstander bij: Saai-girl, o nee, sorry, Sci-girl…

Grapman. SCI-girl slaat toe is een humoristische graphic novel geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar die wel van een grapje houden. Het boek is helaas niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor pinguïns. Hoe dat zit, lees je natuurlijk in het boek.

Pizazz vs de nieuwe klasgenoot

‘Ik zal niet langer meer het NIEUWE KIND zijn. HOERA!’

Jet is nieuw op Pizazz’ school. Net als Pizazz komt ze uit een familie van SUPERhelden. Ze is niet alleen supergoed in alles, ze is ook nog eens supercompetitief en superpopulair. Nu moet Pizazz niet alleen opboksen tegen haar o zo perfecte maar irritante zusje, maar ook haar nieuwe klasgenoot. Over oneerlijkheid gesproken…

Jet grijpt elke kans aan om Pizazz te laten zien hoe je een goede SUPERheld moet zijn. Pizazz gaat daarom de strijd met haar aan.

Voor alle kinderen vanaf 7 jaar die gek zijn op superhelden.

Schateiland

‘Ahoy maatjes!’

Jim Hawkins droomt van een leven op zee. Maar wanneer er een oude kapitein opduikt met een geheim, begint er een veel groter avontuur dan waar Jim ooit van had kunnen dromen. Al gauw is hij een schat op het spoor, samen met een verdachte zeeman die Long John Silver heet…
Zal Jim ontsnappen aan de piraten? Of moet hij van de loopplank af?

Klim aan boord, samen met Jim, een kletsende papegaai, en een hele bende bandieten, en beleef een hilarisch avontuur op de volle zee! Maak je klaar voor Boten! Buit! Boekaniers!

Ga jij mee op avontuur met Jim? Of zet jij liever niet jouw leven op het spel door mee te varen met een bende piraten. Voor een ieder die durft vanaf negen jaar.

Cookie!…en de vervelendste jongen ter wereld

Ik vind wetenschappers leuk omdat ze op ALLES een antwoord geven

Cookies leven is een ramp! Haar beste vriendin gaat verhuizen, en alsof dat nog niet genoeg is, koopt de vervelendste jongen ter wereld het poesje dat zij graag had gewild! En dan blijkt hij ook nog eens in haar klas te zitten!! En komt hij naast haar wonen!!! AAAAAHHHHHH! Maar gelukkig is er ook een sprankeltje hoop, en Cookies liefde voor wetenschap komt daarbij goed van pas.

Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Houd je van onderzoeken, proefjes doen en zelf dingen ontwerpen en ben je net als Cookie geïnteresseerd in wetenschap, dan helpt dat om het boek nog leuker te vinden.

Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten

‘Reis mee naar het oude Egypte… …Maar pas op voor mummies en hapgrage krokodillen!’

Harry weet het zeker: een tijdreis naar het oude Egypte stond níét op zijn lijstje van vandaag. Maar door een bizar ongeluk bevindt hij zich ineens in het land van de farao’s. Lukt het hem om daar nieuwe vrienden te maken en te wennen aan zijn nieuwe school (waar hij rare gymlessen krijgt)? Hoe komt hij ooit weer thuis? En belangrijker nog: hoe blijft hij uit handen van krokodil Bekkie en alle andere gevaarlijke huisdieren?

Een graphic novel boordevol grappige illustraties en tips van Harry om te overleven in het oude Egypte. Voor lezers vanaf ongeveer acht jaar.

Hilda en de grote parade

‘Nu een reus hun huis heeft platgetrapt, zit er maar één ding op: verhuizen naar de grote stad Trolberg!’.

Hilda kan slecht wennen aan wonen in de stad. En helemaal, omdat ze nu naar school moet. Gelukkig ontdekt Hilda al snel dat Trolberg een stuk leuker én magischer is dan verwacht. Waar anders zie je een pratende raaf, een tuinierende draak en een toverachtige parade?

Hilda en de grote parade is een heerlijk (voor)leesboek voor stoere avonturiers van 8-10 jaar die wel van een verhaal met een vleugje ‘magie’ houden.

 

De prins en de naaister

We helpen elkaar. Jij bewaart mijn geheim en maakt mooie kleren voor mij… En ik word op een dag een groot ontwerper.

Parijs, aan de vooravond van de moderne tijd.

Prins Sebastian is op zoek naar een bruid. Of eigenlijk zoeken zijn ouders die voor hem. Sebastian heeft het te druk met het verbergen van zijn geheime leven. ’s Avonds bestormt hij Parijs als de fabelachtige Lady Crystallia, het gewildste icoon van de mondiale modehoofdstad.

Sebastians geheime wapen is zijn geniale ontwerpster en beste vriendin, Frances. Ze is een van de slechts twee mensen die de waarheid kennen: deze prins draagt soms jurken. Maar Frances heeft grootse dromen en als geheim wapen moet je nu eenmaal geheim blijven. Hoelang zal Frances haar eigen dromen opzij kunnen zetten om een vriend te beschermen?

Een prachtig boek voor kinderen vanaf 10 jaar oud. Een verhaal over mogen zijn wie je bent.

Wat is er eigenlijk met jou gebeurd?

Hé dikzak! Wist niet dat dikzakken konden rennen!

Janne is anders dan de rest van het gezin. De anderen zijn slank, terwijl zij fors is. Haar oma, de juf en de kinderen op school maken er vaak opmerkingen over. Janne wil het liefst onzichtbaar zijn, maar iedereen ziet haar. Vooral de plaaggeesten op school. Uit frustratie gaat ze veel snoepen en zondert ze zich steeds vaker af. Dan komen haar ouders met een voorstel: voor elke kilo die ze afvalt, krijgt ze geld. Janne gaat akkoord, en langzaam maar zeker wordt ze dunner en dunner. Maar wordt ze ook gelukkiger? En lost het haar problemen wel op?

Het verhaal is geschikt voor de jonge lezer vanaf 10 jaar. Het is herkenbaar en kan troostend werken.

67 Seconden

‘Mensen houden altijd meer van mensen als ze dood zijn‘.

Will staat 67 seconden in de lift naar beneden, met in zijn broekband een pistool. Zijn broer Shawn is vermoord, en Will weet wat er van hem verwacht wordt. Niet snitchen. Niet huilen. Wraak. Maar op elke verdieping stapt iemand in. Will krijgt steeds een klein stukje van een groot verhaal, en begint te twijfelen aan zijn bestemming. Hij is op weg om het juiste te doen… toch?

Dit aangrijpende boek is geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar.

Smile

‘Een mooi stripboek over tiener zijn en alles wat daarbij hoort!’

Raina wil niks liever dan erbij horen op school. Maar als ze op een avond struikelt en op de stoep smakt, breken haar voortanden af. Wat volgt is een hele reeks tandartsbezoeken en verschrikkelijke beugels – soms zelfs met neptanden eraan… Wat zouden Raina’s vriendinnen wel niet denken? En zien leuke jongens haar ooit nog staan?

Smile is een geweldig boek voor middelbare scholieren vanaf 12 jaar die houden van een dik grappig stripboek.

 

Heartstopper – deel 2

Ik. Heb. Alles. Verknald.

Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf!

Dit is een YA boek met een belangrijke boodschap dat je in één keer uit leest!

 

 

Wil je meer weten over één van de bovenstaande boeken? Klik op de afbeelding om naar onze volledige boekentips te gaan. We wensen je veel leesplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *