11 Boeken voor de mini Sherlock Holmes

Denk jij ook wel eens na over hoe het zou zijn als je een detective bent? Misdaden oplossen, altijd jouw speurneus gebruiken en beroemd worden? Dan ben jij misschien wel de mini Sherlock Holmes die wij zoeken. Niet iedereen kan detective worden. Het kost veel tijd om echt uit te blinken in dit vak, maar oefening baart kunst zeggen ze. En hoe meer je leest, hoe meer je leert. Daarom helpen wij jou graag een handje en hebben we 11 toffe boeken op een rijtje gezet waarmee jij jouw speurkwaliteiten kunt bijspijkeren. En wie weet zien we dan jouw naam later in de krant en los jij de ene na de andere misdaad op. Denk je dan nog eens terug aan de leestips die wij je hebben gegeven? We wensen je alvast veel leesplezier!

Wil jij meer weten over één van de boeken? Klik dan op de afbeelding om naar onze boekentip te gaan.

Kroko detectives

‘In een wereld voor criminaliteit, corruptie en complotten…’

Dit zijn de KROKO-DETECTIVES: heldhaftige agenten van K.L.U.S* en de nachtmerrie van elke superschurk!

Met hun Veelzijdige Elite Spionnen Technologie en speciale rioolroutes, zitten de kroko-detectives er bij elke zaak weer bovenop!

*Koninklijke Landelijke Undercover Specialisten

Een spannend mysterie dat vraagt om meer. Voor de undercoveragenten in spé vanaf zeven jaar.

De staf van de farao

‘En hoewel ik bang ben dat dit een baan aan boord van een piratenschip is, is een baan nog steeds een baan.’

Storm wordt scheepsjongen op De Zwarte Hond. Pas wanneer die echt uitvaart, ontdekt Storm dat het geen piraten-, maar een detectiveschip is. De bemanning bestaat uit de slimste piraatdetectives die er zijn. Zij lossen mysteries van de Zeven Zeeën op. In het kraaiennest ontmoet Storm Ross; zij helpt hem overleven aan boord. Hun eerste opdracht: een gestolen staf en een verdwenen schip vol mummies opsporen. Zijn Ross en Storm nog slimmer dan de allerslimste piraten?

Geschikt voor speurneuzen vanaf 8 jaar.

Kevin en de koekjesdief

Denk jij dat spruitjeskoekjes lekker zijn? 

Bumbelfort is in de ban van een golf koekjesdiefstallen. Alles leidt rechtstreeks naar de enige mollige, vliegende pony in de stad: Max’ beste vriend, KEVIN! Max en Kevin kunnen niet anders dan op de vlucht slaan, Zullen ze de ECHTE schuldige vinden, voor Kevin in de paardengevangenis belandt?

Potentiële detectives vanaf een jaar of zeven kunnen dit boekje zelf lezen. Maar voorgelezen worden is natuurlijk ook fijn.

De geheime detectives

‘Het is nacht. Het schip is gehuld in duisternis. Wat doen die twee donkere gedaanten bij de reling?’

Wanneer Isobel Petty wees wordt, moet ze plotseling weg uit haar thuisland India om bij haar oom in Engeland te gaan wonen. Onder de hoede van de steenrijke mevrouw Hartington-Davis gaat ze op een boottocht naar een nieuw thuis.

Op een van haar nachtelijke zwerftochten over het dek, is ze getuige van iets schokkends – er wordt iemand overboord gegooid. Omdat het donker is, heeft ze niemand kunnen herkennen.

Isobel is vastberaden dit mysterie te ontrafelen. Gewapend met haar notitieboekje en twee nieuwe vrienden probeert ze als een echte detective achter twee dingen te komen: wie de moordenaar is en wie het slachtoffer. De onderste steen moet boven komen voordat ze de kust van Engeland bereiken en de dader weet te ontsnappen.

Vind je het leuk om speuractiviteiten te ondernemen en hou je van de daarbij komende spanning, dan is dit detectiveverhaal iets voor jou. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Dader op het spoor 3 – Gevaar op safari

Spanning en sensatie in Zuid-Afrika!

Alex en zijn oom Ben maken de reis van hun leven aan boord van de Safari Star – een luxe stoomtrein die hen van Pretoria naar de prachtige Victoria-watervallen brengt. De verbazingwekkende dieren en het landschap van Zuid-Afrika zijn al heel avontuurlijk, maar het wordt pas écht mysterieus wanneer er in een afgesloten treindeel een dode passagier wordt aangetroffen… Is het een vreselijk ongeluk of is er meer aan de hand?

Voor potentiële detectives vanaf een jaar of 10!

De Tempeljagers – De speer van Odin

” Een razend spannend, ijskoud en gloednieuw avontuur van de Tempeljagers!”

Wanneer de onberekenbare Mentiri-organisatie Lara’s huis binnendringt, weten de Tempeljagers dat er groot gevaar dreigt. Een Vikinghelm wordt gestolen, waarmee de Mentiri een eeuwenoude Vikingkrijger probeert over te halen de speer van Odin van het geheime eiland Farblönvik te halen. De Tempeljagers reizen af naar Siberië om de helm terug te halen uit het hoofdkwartier van de Mentiri. Maar dan worden ze ontdekt en blijkt de Mentiri hun gruwelijke plan al verwezenlijkt te hebben. Lukt het de Tempeljagers om te ontsnappen uit de basis en de legendarische speer van Odin veilig te houden?

Een spannend, ijskoud verhaal voor avonturiers vanaf 10 jaar.

De museumroof

“Heeft Emil net zo’n goede speurneus als zijn zus?”

Team Leonardo. Dat staat achter op de zwart-witfoto die Emil gevonden heeft. Een foto van vijf wetenschappers, onder wie zijn overleden grootvader. Maar wie zijn deze mensen? En hebben ze iets te maken met de diefstal van een kostbaar beeldje uit het lokale museum? Samen met zijn vrienden gaat Emil op onderzoek uit. Hij komt niet alleen de dieven op het spoor, maar ontdekt ook dat zijn grootvader niet was wie hij beweerde te zijn.

Een absolute aanrader voor avonturiers en detectives in de dop vanaf 10 jaar.

Het duistere pretpark

Het had feestelijk kunnen zijn, maar dat is het niet meer. Toch kan ik beter doen alsof we er een feestje van gaan maken. We moeten doen alsof we niks over de problemen weten… uit veiligheid voor Viggo.’

Iza, Dunja en Raf mogen een nieuw pretpark testen. Superleuk, wie wil dat nou niet?! Hun vriend Viggo werkt er aan een geheime opdracht. En hij heeft haast, want het park moet over een paar dagen al klaar zijn. Maar dan lijkt Viggo van de aardbodem verdwenen. Iza vindt een raadselachtige brief. Ze gaan op onderzoek uit en speuren in het rond. Totdat ook Dunja opeens verdwijnt. Wat is er met Viggo en Dunja gebeurd? Wat is er toch aan de hand?

Deze spannende detective is te lezen vanaf 9 jaar.

Wereldspionnen – De verboden stad

‘Levensgevaarlijk, dus tijd voor de wereldspionnen om weer in actie te komen!’

De criminele groep Umbra probeert aan nucleair materiaal te komen door Noord-Koreaanse kernfysicus aan hun kant te krijgen. Hun moeilijkste undercovermissie tot nu toe brengt ze van een gedurfde inbraak in Londen en schaakkampioenschappen in Moskou tot een gevaarlijke reddingsactie in Peking. Kunnen ze voorkomen dat de kernfysicus in handen van de terroristen valt, of heeft Umbra ze schaakmat?

Dit spannende avontuur is geschikt voor detectives vanaf 10 jaar.

Max Einstein redt de toekomst

‘Ik denk nooit aan de toekomst. Die komt vroeg genoeg. – Albert Einstein’

De slimme Max Einstein en haar team van bollebozen richten zich op een nieuwetaak: de hongersnood de wereld uit helpen, te beginnen in de verenigde staten. Maar het zit Max niet mee. De Corp, de criminele organisatie die de wereldverbeteraars een halt wil toeroepen, stuurt de meedogenloze kleerkast Von Hinkel achter haar aan. Bovendien is het alsof iemand uit haar directe omgeving haar het leven zuur probeert te maken. En zal Max eindelijk meer over haar ouders te weten komen?

Een New York Times-bestseller voor ondernemers met een visie vanaf 11 jaar.

Zo lief als de dood

Ademen, gewoon rustig blijven ademen…

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er één die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is…

Het bloedstollende vervolg op Moordgids voor lieve meisjes Moordgids voor lieve meisjes – Kinderboekenjournaal en Lief meisje, kwaad bloed Lief meisje, kwaad bloed – Kinderboekenjournaal.

Een spannende thriller voor Young Adults. Vertaald uit het Engels. Oorspronkelijke titel: ‘As good as dead’

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *