11 boeken voor voetbalfans

Dat voetbal een enorm populaire sport is hoeven wij jou niet te vertellen. Voor veel kinderen en volwassenen is het beoefenen van deze tak van sport hun belangrijkste vrijetijdbesteding. En tijdens voetbal evenementen zoals bijvoorbeeld het WK zitten wereldwijd miljarden mensen aan de buis gekluisterd naar de wedstrijden te kijken. Voetbal is bijna overal uitvoerbaar en blijkt een passie waarbij lekker bewegen, teamwork, spanning en verbondenheid een grote rol speelt. Logisch dus dat dit veel auteurs heeft geïnspireerd om er boeken over te schrijven. Wij hebben speciaal voor jou uit het grote aanbod 11 boeken geselecteerd. Deze selectie bevat voor ieder wat wils: spannende verhalen, verbroedering , sportiviteit of puur informatief! Doe er je voordeel mee, veel leesplezier alvast.

Wil je meer weten over één van de boeken? Klik dan op de afbeelding om naar de losse boekentip te gaan!

De zolderkampioen

‘Mijn geheime vriendschap met de beste voetballer ooit’

Ramo woont samen met zijn ouders en broer in Dalfzand. Hij is helemaal gek van voetbal, maar helaas mag hij van zijn vader niet op voetbal. Hij moet op golf, omdat ‘dat goed is voor zijn toekomst.’ Voetbal vindt zijn vader veel te gewoon, niet bijzonder genoeg. Zijn ouders werken veel om deze dure sport te kunnen betalen. En alsof het nog niet erger kan, moet hij van zijn ouders ook nog op dansen. Stijldansen! Daar heeft hij al helemaal geen zin in! Tijdens zijn stijldansles, leert hij Juultje kennen, een meisje dat bij hem in de straat woont. Dan gaat het gerucht door het dorp dat de beroemde voetballer Vinci di Balles naar Dalfzand zal komen. Dit is dé kans voor Ramo om zijn held te ontmoeten!

Voor alle kinderen vanaf 8 jaar die houden van een spannend voetbalverhaal.

Koen Kampioen – Spanning in Spanje

Op de tafel staat een zilveren beker. Gekleurde linten sieren de handvatten.

‘Als we winnen is de beker voor ons. Dat lijkt me gaaf, alleen moeten we eerst nog even knallen met z’n allen!’

Koen en zijn vrienden en vriendinnen zijn door het dolle heen als ze horen dat ze naar Spanje gaan. Maar eerst is er nog een belangrijke wedstrijd tegen de sterke voetbalploeg ‘Lucky Friends’. Lukt het ze om de zilveren wisselbeker te winnen? Of loopt het anders?

Een heerlijk boek voor alle kinderen vanaf een jaar of 7 die van voetbal en spanning houden.

 

Kief – De goaltjesdief

‘Remy was met twee passen bij de zijdeur van het busje en trok die opzij.
Precies op dat moment ging de achterdeur open…’

Daan Kiefsma, door zijn vrienden Kief de goaltjesdief genoemd, maakt kans op de penaltybokaal. En dat zou gebeuren in de rust van de wedstrijd tussen zijn favoriete club FC Aetsveld en aartsrivaal Athos ‘78, in een stadion met maar liefst 55.000 toeschouwers. Als Daan daaraan dacht, werd hij al nerveus. Ook op school sprak hij erover met zijn vrienden Rem en Olga. Daan kon zijn zenuwen op zij zetten tijdens de gymlessen. Hij had absoluut geen hekel aan school, maar het liefste deed hij een sportieve activiteit. Toen Daan zijn meester wilde helpen om de gymles klaar te zetten, kwamen ze erachter dat er gymspullen misten uit de berging. De spullen waren gestolen…

Een spannend boek voor sportievelingen vanaf zeven jaar.

Voetbalschoenen met plakband

‘Voetbal – HAK – is een veel te – HAK – ruwe sport – HAK HAK HAK!’

Stel je voor, jouw droom is om profvoetballer te worden maar je mag niet bij een voetbalclub van je ouders. Dat overkomt de half-Italiaanse Matteo. Ballet, net als zijn zusjes, of vioolles bij zijn vader, dat mag wel. Maar daar zit de getalenteerde Matteo niet op te wachten.

Het verhaal is geschreven op AVI niveau E5 en is geschikt voor de echte sportievelingen met een tikkeltje humor vanaf zeven jaar.

 

Doeltrappers – Zeven keer in eigen doel

‘De bal raakte zijn vingertoppen. Maar hij was niet snel genoeg. De bal vloog voorbij alle spelers in het doel. Alweer in eigen doel!’

Zeven keer in eigen doel is het tweede deel in de Doeltrappers-serie van uitgeverij De Fontein. In dit deel reizen de teamleden van Soto Alto naar Benidorm om daar mee te doen aan een internationaal voetbaltoernooi. De beste teams van over de hele wereld komen naar dat toernooi. Ze hebben allemaal één doel: Winnen! Maar Soto Alto heeft nog nooit een doelpunt gemaakt, laat staan dat ze een wedstrijd hebben gewonnen. Lukt het hen om zich staande te houden tegen deze teams? En waarom doen hun trainers zo geheimzinnig? Je ontdekt het allemaal in dit boek.

Een aanrader voor voetballiefhebbers vanaf 8 jaar.

Hanna panna en de magische voetbalschoenen

Wat zou jij doen als je magische voetbalschoenen zou hebben?

Voetbal is alles voor Hanna. Dat ze dit niet meer mag doen van haar ouders na een ongeluk, vindt ze dan ook verschrikkelijk. En tot overmaat van ramp gaan ze ook nog eens verhuizen, waardoor ze haar aller-aller-grootste-bestie Safia minder vaak zal zien. Gelukkig maakt ze al snel nieuwe vrienden; Jack en Lina, die ook bij haar in de klas zitten. Ze vertellen haar over het schoolvoetbaltoernooi wat al snel gespeeld zal gaan worden. De moeder van Lina is de coach van het tweede meisjesteam. Tijdens de wedstrijd wil ze heel graag dat Hanna mee gaat doen, maar… is dat wel verstandig? Kan Hanna dat wel aan haar ouders vertellen?

Ben je een voetballiefhebber? Dan is dit boek ècht iets voor jou! Je kunt het boek lezen vanaf 9 jaar.

Voetbalgoden – De finale

“Om te zien hoe het met me gaat? Om zeker te weten dat ik zondag echt niet kan spelen, bedoel je.”

De finale is het twintigste en laatste deel in de Voetbalgoden-serie. Een serie over de boezemvrienden Stijn en Storm die samen doorbreken als profvoetballer. Stijn is ambitieus en wil graag de top bereiken. Storm maakt het niet zoveel uit waar hij speelt en hij kan soms wat opvliegend uit de hoek komen. Samen zijn zij een ijzersterk duo.

Een prachtig, spannend verhaal voor de echte voetballiefhebber vanaf 9 jaar.

Chaos United staat in de kou

Zo waren we op weg naar onze eindbestemming: het stadion van Barcelona.

Dit is alweer het derde deel uit de graphic novel-serie over het voetbalteam Chaos United waarin Milan, Rosa, Ming, Bennie, Fatima en Prof van Chaos United op voetbalreis mogen naar Barcelona omdat ze de Nationale Voetbalquiz hebben gewonnen (te lezen in het tweede deel ‘Chaos United breekt door!’). Door een IJslandse vulkaanuitbarsting landt het vliegtuig echter in het besneeuwde Börcelanö in Zweden. Daar ontmoeten ze de oud-profvoetballer Johan bij wie ze mogen blijven totdat er weer gevlogen kan worden.

Een leuk, spannend en grappig avontuur voor jonge lezers vanaf 8 jaar die van voetbal houden.

Nog één dag

Je weet nooit wat er gaat gebeuren, galmde het na in zijn hoofd. Wat nou als hij dat wél wist?

Finn speelt zaterdag 15 mei een voetbalwedstrijd, de bekerfinale. Na de wedstrijd wordt Tobias – de aanvoerder van de tegenstander en zoon van de minister president – bij de prijsuitreiking ontvoerd. Finn droomt er ‘s nachts over en ziet in z’n droom ook zijn overleden opa. Wanneer hij ‘s ochtends wakker wordt, komt hij er achter dat het weer 15 mei is en dat hij weer de bekerfinale moet spelen. Zo beleeft Finn een aantal keer dezelfde dag en probeert hij steeds de bekerfinale te winnen en de ontvoering van Tobias te voorkomen. Gaat het hem lukken?

Voor sportievelingen die van wel wat actie houden vanaf een jaar of 9.

Het geheim van de voetbalheld

Wordt hier wel een eerlijk spelletje gespeeld?

Dit boek is een deel over voetbal en discriminatie in de bekende GEHEIM VAN-reeks.

Cas en Abel willen dolgraag bij de lokale voetbalclub. Ze staan al maanden op een wachtlijst, maar ze worden maar niet toegelaten. Belachelijk, vindt Joep uit hun klas. Hij regelt dat ze toch op proeftraining mogen komen bij zijn team. De training is een succes, maar dan blijkt de Silvercup gestolen. Even later vindt Cas in de schuur bij zijn huis de cup. Wie wil hem niet bij de club, en waarom? Hij moet met Abel bewijzen dat ze onschuldig zijn…

Voor sportieve lezers van 8 tot 11 jaar.

Leer voetballen als een prof

Ben jij gek op voetballen en probeer je iedere training beter te worden? Dan is dit boek ècht iets voor jou! 

Leer voetballen als een prof is een ontzettend leerzaam boek als je van voetballen houdt. Doordat er stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij bepaalde trucjes kunt toepassen, is het heel toegankelijk voor de kinderen. De tekst wordt ondersteund met foto’s van jongens en meisjes die direct laten zien wat er bedoeld wordt. Met pijlen is aangegeven wat je moet doen met je benen of waar je de bal het beste heen kunt spelen. Wil jij weten hoe je moet dribbelen zoals Lionel Messi dat doet of hoe je moet schieten met een curve zoals Memphis Depay? Dan moet je zeker dit boek lezen,

want na een beetje oefenen kan jij het ook!

Veel lees- en oefenplezier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *