De leukste Sinterklaasboeken van dit moment

Half november komt de Sint weer met zijn pieten naar Nederland. Een gezellige tijd breekt aan. Zingen bij je schoen, zitten onder een kleedje bij een knisperend haardvuur, cadeautjes kopen en geven en veel aandacht voor elkaar. In deze spannende dagen is het fijn om even een rustmoment te pakken en samen met je kind boeken te lezen. En niets is leuker wanneer het dan ook nog een Sinterklaasboek is! We hebben 11 leuke, grappige en vrolijke Sinterklaasboeken voor je op een rij gezet. Je kunt op de cover klikken om de volledige boekentip op onze site te lezen. We wensen jullie heel veel plezier in deze gezellige tijd!

1. Sinterklaas met Fien en Milo

‘Hoera, Sint en Piet zijn in het land!’

Fien en Milo zijn beste vriendjes die samen al vele avonturen hebben beleefd. Pauline Oud schreef eerder al 22 boeken voor peuters rondom de twee vriendjes. In dit nieuwste deel vieren Fien en Milo het sinterklaasfeest. Fien en Milo staan met vlaggetjes te zwaaien in het park. Sint en Piet zijn in het land! De vriendjes bereiden alles voor: ze maken iets moois en zoeken naar het juiste schoentje voor bij de kachel. Wanneer ze iets lekkers klaarleggen voor het paard, gaat het bijna mis. Zal Sinterklaas vannacht wel komen?

Een vrolijk verhaal over het sinterklaasfeest. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

2. Boer Boris – Een paard voor Sinterklaas

‘Hij schrijft: “Helaas, helaas moet ik vertellen dat wij schrokken met zijn allen toen hedenochtend vroeg mijn paard de trap af is gevallen.”

Boer Boris krijgt een brief van Sinterklaas.
Zijn paard is gevallen. Kan Boer Boris helpen?

Geniet samen met jouw peuter of kleuter van dit hilarische sinterklaasavontuur.

3. De Pieto-toets

‘Slaag jij voor de enige echte Pieto-toets?’

Sinterklaas heeft een probleem. Er zijn te weinig pieten. Sinterklaas kan natuurlijk niet alles in zijn eentje doen. Dus besluit de klas van juf Merel om hem te helpen. Maar je kunt niet zomaar de rol van piet innemen. Daar moet je eerst een pietencursus voor volgen en de Pieto-toets voor doen. Lukt het de kinderen om te slagen? En kun jij ook slagen voor de Pieto-toets?

Mik, sluip, klim en zing. Beantwoord de vragen, voer de opdrachten uit en slaag voor de Pieto-toets! Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

4. De kleren van Sinterklaas

‘Moet je horen!”, riep Anouk. Ze holde de speelplaats op.
‘Hij komt bij ons thuis logeren.’.
‘Wie?’, vroeg Laura.
‘Nou,’ riep Anouk, ‘Sinterklaas natuurlijk!’.

Op een dag gaat de bel. Er staat een man voor de deur met een grote koffer. Mama brengt deze meteen naar de logeerkamer, maar wil niet vertellen wat erin zit. Anouk kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat heel stiekem kijken. Tot haar grote verbazing is de koffer niet op slot. Als ze deze open doet weet ze niet wat ze ziet… de kleren van Sinterklaas! Als ze dit aan haar klasgenoten vertelt, weten ze niet of ze Anouk moeten geloven. Dus… gaan ze zelf op onderzoek uit. En Sinterklaas zal Sinterklaas niet zijn, als hij Anouk niet een handje zou helpen…

Voor iedereen vanaf 4 jaar.

5. Fien en Teun spelen Sinterklaas en pietje

‘Zou Sinterklaas ook iets in de klompjes van Fien en Teun stoppen?’

Er zijn al meerdere boekjes verschenen over de kinderen Fien en Teun. Fien en Teun spelen Sinterklaas en Pietje speelt zich af in de voor jonge kinderen bijzondere periode in de aanloop naar vijf december. Fien en Teun zijn ontzettend blij dat Sinterklaas weer in het land is. Ze mogen hun ‘klomp’ zetten en kunnen bijna niet wachten tot het avond is. Daarom spelen ze maar dat ze zelf Sinterklaas en Pietje zijn. Zo komen zij de tijd wel door. Ze doen Sinterklaas na en ze pakken cadeautjes in en strooien met pepernoten in alle schoenen die ze maar kunnen vinden in huis.

Dit boek is geschikt voor jonge liefhebbers van speculaasbrokken en pepernoten vanaf 3 jaar en brengt vast veel sinterklaasplezier voor iedereen.

6. De schminkpietjes

‘Als wat zou jij geschminkt willen worden als je een Pietje was?’

Het verhaal draait om de twee kinderpietjes Kiki en Mano die nu eindelijk wel eens alle Pieten willen helpen en dit jaar voor het eerst meegaan naar Nederland. Ze vinden dit enorm spannend en struinen rond op de stoomboot. Dan vinden ze tussen de cadeautjes een mooie schminkdoos. Zij vrolijken alle Pieten die op de stoomboot zijn op door ze te schminken. De ene Piet wil graag een kikker op zijn gezicht, de andere piet wil een eenhoorn en ga zo maar door. Ze verwachten dat de kinderen in Nederland wel heel blij zullen worden van al die bonte Pieten.

De schminkpietjes is een heerlijk modern Sinterklaasboek. Je kunt er heerlijk uit voorlezen en samen de afbeeldingen bekijken. De auteur Marjet Huiberts ken je misschien wel van de serie Aadje Piraatje en Ridder Florian. Dit boek is geschikt voor liefhebbers van Sint en zijn Pieten van 4 tot 6 jaar die houden van een vrolijk voorleesverhaal.

7. Het grappigste Sinterklaasboekje ter wereld

‘Met zoveel leuke pieten valt er heel wat te beleven

en de allerleukste dingen heeft hij voor je opgeschreven…’

Sinterklaas is bijna weer in het land en hoe fijn is het om dan nieuwe verhalen aan je kind voor te kunnen lezen? Dit boek zit boordevol humor. In het boek zijn de grappigste en vreemdste verhalen die de Sint heeft meegemaakt opgenomen. Denk bijvoorbeeld aan die keer dat Sinterklaas zo moe was dat hij in plaats van in zijn bed, in het bad stapte! Of die keer dat de Piet zo lekker cadeautjes aan het inpakken was, dat hij ook de bril, de mijter en de staf van de Sint had ingepakt. Of de keer dat de paardenpiet zich bukte om een bal op te rapen en net op dat moment een paard besloot om iets te drukken. Je merkt het al, het boek staat vol met gekkigheid.

Voor alle grapjassen vanaf 4 jaar.

8. De heerlijkste 5 december in vijfhonderdvierenzeventig jaar

‘t Is vijfhonderddrieënzeventig keer goed gegaan met die boot, waarom zouden we dan nu ineens…’ zei Sinterklaas. HABOEH!
‘Wel, je had gelijk Piet. De boot is gezonken.’

Al vijfhonderddrieënzeventig jaar gaat de reis van Spanje naar Nederland zonder problemen. Maar dit jaar is er een zware storm met torenhoge golven in de Golf van Baskaje. De stoomboot vergaat en alles gaat verloren. Daar dobberen Sinterklaas en Piet, op een grote houten balk midden op zee. Gelukkig komen ze aan wal in Frankrijk en vanaf daar kan de reis naar Nederland beginnen. Zou iemand ze, midden op de Dam, herkennen in hun gewone kleren? En wat zit er toch in de cadeautjes voor Sinterklaas en Piet?

Een verrassend Sinterklaasverhaal voor alle kleine Pietjes vanaf 4 jaar.

9. Buitengewone Sinterklaasverhalen

‘Waar in ‘s hemelsnaam is Sinterklaas? We moeten de laatste voorbereidingen treffen voor ons vertrek!’

We kennen ze allemaal, de alledaagse sinterklaasverhalen over het vullen van schoenen, pakjesavond, het grote pietenhuis. Verhalen die elk jaar opnieuw worden verteld, verhalen die we zouden kunnen dromen. Actrice, zangeres en auteur Marijke Umans schreef daarom vijf nieuwe verhalen waarin we een kant van Sinterklaas gaan leren kennen die we nooit verwacht hadden. In het boek Buitengewone Sinterklaasverhalen zijn deze vijf moderne verhalen gebundeld.

Dit kleurrijke geheel is geschikt om zelf te lezen vanaf acht jaar en om naar te luisteren vanaf zes jaar.

10. Op zoek naar een Sint

‘De sint komt dit jaar niet.
hij rust uit in de zon.
maar faat heeft een plan.
ze gaat met jaap op zoek.
op zoek naar een sint!
gaat het feest dan wel door?’

Ben je op zoek naar een leuk boek voor kinderen die net hebben leren lezen in groep 3, dan is dit een geweldig boek over Sinterklaas. Het boek is geschreven op AVI-niveau M3 en is uitgegeven door uitgeverij Zwijsen. Het boek sluit dus goed aan op school.

Als Faat hoort dat Sint niet komt, gaat ze op zoek naar een andere sint. Maar dat valt nog niet mee. Kan het feest dit jaar wel doorgaan? Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen beginnende lezers meteen leeskilometers maken.

Op zoek naar een sint is een boek voor de beginnende lezer die wel zin heeft in pepernoten en speculaas en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

11. De pinguinsint en andere dierenklazen

‘Een gans die al honderden kuikentjes kreeg keek naar haar laatste en schrok en zweeg. Want zag ze dat goed nou? Had het een baard? Ja. En het piepte: ‘Waar is mijn paard?’

Wie zegt dat Sinterklaas per sé een mens moet zijn? Waarom zou Sinterklaas geen dier kunnen zijn? In dit boek laat Edward van de Vendel zien dat dat best zou kunnen. Alhoewel niet alle dieren geschikt zijn als Sinterklaas. De Neushoornsint heeft namelijk erge jeuk aan zijn knie waardoor het kind dat op zijn schoot zit, de lucht in vliegt. De neushoornvaders- en moeders komen in opstand. Ze willen van deze Sint af! En een Sinterhond op het dak is op zich een goed idee, totdat hij een Sinterkater tegen komt. Dat kan natuurlijk niet goed gaan!

Menig kind zal deze verhalen met veel plezier lezen!

Op onze site kun je nog meer tips vinden bij Sinterklaasboeken. Je vindt ze hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *