11 boekentips voor ruimtereizigers

Heb jij altijd al een kijkje in de ruimte willen nemen? Ben jij een geboren astronaut? Lees dan snel verder! Wij hebben namelijk 11 fantastische boeken over de ruimte op een rijtje gezet waarmee jij je kan voorbereiden op misschien wel jouw toekomstige beroep. Naast informatieve boeken zorgen we natuurlijk ook voor de nodige ontspanning, maar de ruimte staat centraal in ieder boek. Dus trek je astronautenpak aan, klim in je raket en bereid je voor op jouw eerste missie!

Wil je meer weten over één van de boeken? Klik dan op de afbeelding om naar de losse boekentip te gaan.

Muis gaat naar de maan

‘De sterren schijnen helder en ze twinkelen. Hé, kun jij een satelliet ontdekken?’

Muis en haar vriendjes schieten in hun raket de ruimte in. Draai, schuif en speel, ga mee naar de maan!

Muis gaat naar de maan is geschikt voor avontuurlijke reizigers in de dop vanaf 18 maanden.

 

De sterrenkundige

Ga je mee op reis met de sterrenkundige? Ze gaat naar een heel ver land om vanaf een hoge, stille plek nog meer sterren aan de hemel te kunnen zien.

Sterren en planeten! De sterrenkundige weet er heel veel over. Met telescopen, computers en veel geduld doet ze onderzoek naar het heelal. Soms reist ze zelfs naar een sterrenwacht in het hooggebergte, omdat ze op die hoge plek de ruimte nog veel beter kan zien door de telescopen.

Dit nieuwe deel over de sterrenkundige en alles wat zij (of hij) doet is een mooie toevoeging binnen deze reeks en bedoeld voor onderzoekers vanaf een jaar of 5. Voor groep 3 vind ik het ook zeer geschikt. Want weet je, wij leren er zelf ook nog van!

Armstrong

Zo veel onopgeloste problemen,’ verzuchtte muis. Maar hij gaf de moed niet op!’

Amerika, 1954. Een kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al een muis heeft gevlogen, neemt hij een besluit: ”Ik word de eerste muis op de maan!”

Dit mooie en bijzondere boek mag echt niet ontbreken in de boekenkast! Voor alle avonturiers vanaf 5 jaar.

Atlas van de aarde

Reis om de wereld met de Kleine Astronauten.

In 90 minuten een reis om de wereld maken? Het kan!
Vlieg mee met de Kleine Astronauten aan boord van een raket en ontdek de aarde vanuit de ruimte.

De raket gaat 28.000 kilometer per uur. Dat betekent dat je in 90 minuten een heel rondje om de aardbol vliegt. En dat per dag dus zestien keer! In Atlas van de aarde kijk je vanuit de ruimte naar zestien heel bijzondere plekken waardoor je op een andere manier gaat kijken naar de mooie, maar kwetsbare planeet waarop wij wonen.

Voor alle kinderen vanaf 7 jaar die geïnteresseerd zijn in de wereld om hun heen.

Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep

Er stond een jongen op het dak van de school. Hij zag eruit alsof hij van een andere planeet kwam. ‘Hai,’ zei de jongen. ‘Ik ben Thomas. Thomas Tucker,’

Er komt een nieuwe jongen bij Tak in de klas. Thomas Tucker is voor niets en niemand bang. Iedereen wil zijn beste vriend zijn. Thomas kiest Tak. Vanaf dat moment gebeuren en vreemde dingen. Tak ontdekt verdachte voetstappen bij de geheime hut. En wie stuurt hem die geheimzinnige brieven? Tak gaat op onderzoek. Ook al moet hij daarvoor naar het moeras vol levensgevaarlijk drijfzand, waar hij van zijn ouders absoluut niet mag komen…

Een totaalpakketje voor lezers vanaf acht jaar.

Blitz! – De gouden poort

Geen reserve wiel maar een reserve (vliegende) schotel.

De spriet van Blitz doet raar. Hij trilt en zoemt. Opeens landt er een groen wezen op bol Nul. Het wezen lijkt precies op Blitz, maar het is een meisje! Haar naam is Blitzi. Ze is op zoek naar een gouden poort. Daarachter ligt haar eigen sterrenstelsel, Blitzem. Blitz en zijn vrienden helpen haar zoeken. Zullen ze de poort vinden? En gaat Blitz dan ook terug naar Blitzem?

Ben jij een beginnende lezer en hou je wel van een beetje buitenaardse spanning? Lees dan alle avonturen over Blitz, het grappige, lieve ruimtewezentje van bol Nul.

Geheimen van het heelal

‘Ben je klaar voor een ontdekkingsreis naar de prachtige geheimen van het heelal? Daar gaan we!’

Een boeiend boek vol schitterende foto’s en leerzame info, waarin je de grootste mysteries van het heelal ontdekt. Voor ruimtereizigers vanaf 5 jaar. Wow! Daar is deze serie voor bedoeld – voor dieren, planten en verschijnselen die zo bijzonder zijn dat je er helemaal stil van wordt en nog maar één woord kunt zeggen: wow! Onze aarde zweeft rond in een onmetelijke ruimte vol prachtige planeten, flonkerende sterren en gigantische sterrenstelsels. Maar hoe worden sterren geboren? Hoe zien andere planeten eruit? En welke boodschap hebben we voor buitenaards leven? Maak een reis naar de verste uithoeken van het heelal en laat je betoveren door werelden waar je helemaal stil van wordt.

Voor alle kinderen vanaf 6 jaar die geïnteresseerd zijn in de ruimte.

De hemel boven je hoofd

Benieuwd naar wat er boven je hoofd gebeurt? Vlieg dan mee tot voorbij het zonnestelsel en nog verder…..

Heb je je ooit afgevraagd wat er zich allemaal boven je hoofd afspeelt?
Dit boek neemt je mee op reis door de atmosfeer naar de ruimte en terug.
Onderweg ontdek je allerlei bijzondere dingen en suizende stukjes verleden die samen, nou ja… de ruimte vormen!

Dit uitvouwbare prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8. Het is de opvolger van “De grond onder je voeten.”

Hoe word ik astronaut?

‘Astronaut is misschien wel het spannendste beroep dat er bestaat. Maar… hoe word je het?’

In dit superinteressante boek ontdek je wat je allemaal moet doen voordat je als astronaut een ruimtereis kunt maken. Wat voor trainingen krijg je en wat moet je allemaal leren? En het leuke is: met sommige dingen kun je vandaag al beginnen! Maak bijvoorbeeld een ritje in een achtbaan en ontdek hoe goed jij tegen G-krachten kunt. Of ervaar onder water een klein beetje hoe het is om gewichtloos te zijn.

André Kuipers weet er alles van. Hij woonde en werkte in totaal 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Govert Schilling is wetenschapsjournalist en weet alles over de maan, de planeten en de sterren. Samen schreven ze het ultieme handboek voor toekomstige ruimtevaarders, boordevol interessante weetjes en feiten. Voor alle kinderen die dromen van reizen door de ruimte, of daar gewoon meer over willen weten.

Voor astronauten in spé of liefhebbers van de ruimte vanaf 8 jaar.

Kun je gamen in de ruimte? 101 (grappige, persoonlijke en gekke) vragen aan astronaut André Kuipers

Dit is een herinnering voor alle astronauten die een “grote boodschap” doen: ‘vergeet het zakje niet!

Ontdek alles over het leven van een astronaut!
Astronaut André Kuipers geeft antwoord op 101 grappige, persoonlijke en gekke vragen.

Voor de iedereen vanaf 9 jaar die meer van de ruimte en astronauten wil weten.

Billy Extra Plankgas: Door de bodem van het heelal

‘Iedereen denkt dat Dexter een volstrekt normale Aardse jongen is, maar niets is minder waar. Hij is uitvinder, heelal-o-loog, ruimtevaarder, warpkuilduiker, sterrenlichtschepper en zwarte-gaten-onderzoeker.’

Dexters ouders staan van de ene op de andere dag stil en bewegen niet meer: ze lijken versteend en bevroren in de tijd. Al snel ontdekken Dexter en zijn zusje dat de oplossing van dit raadsel in de ruimte moet worden gezocht.

In het opgelapte ruimteschip Billy Extra Plankgas gaan ze op zoek naar de oorzaak van dit vreemde verschijnsel. Terwijl de Melkweg steeds verder vastvriest in de tijd, belanden ze in een avontuur dat leidt naar een van de grootste geheimen van het heelal.

Billy Extra Plankgas: Door de bodem van het heelal is een heerlijk gek fantasievol boek voor kinderen van 8 tot 12 jaar die smullen van verhalen over de ruimte en niet bang zijn voor ruimtewezens.  Dit boek heeft leesniveau AVI E6.

 

 

Wij wensen jou enorm veel leesplezier. En wie weet mag ook jij ooit je stappen op de maan zetten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *