11 boeken voor muzikanten in de dop

Uit ons land stroomt heel wat muzikaliteit voort. Denk maar eens aan alle talenten die meedoen aan de diverse zangcompetities op tv. Of zet de radio aan en luister naar de vele Nederlandse artiesten die hier dagelijks voorbij komen met de meest fantastische hits. Stuk voor stuk unieke personen die, of ze nou zingen of een instrument bespelen, allemaal een eigen geluid hebben. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen, de liefde voor muziek. Ze hebben een talent ontwikkeld door vaak te oefenen en vooral te genieten van de muziek die ze maken. En die liefde voor muziek begint soms heel klein, in een boek bijvoorbeeld. Wij hebben voor jou 11 boeken over muziek op een rijtje gezet. Lees je met ons mee?

Door op de afbeelding van het boek te klikken ga je rechtstreeks naar de boekentip waar je nog veel meer informatie over het boek kunt vinden.

Muziekjes van overal

Twaalf muziekjes om naar te luisteren. Welke is jouw favoriet?

Wat is de wereld toch rijk aan leuke, aanstekelijke muziekjes!

Een verrassend kijk- en vooral luisterboek voor nieuwsgierige kinderen vanaf 2 jaar. Een feest voor het oor!

Dit geluidenboekje is een feestje voor kinderen vanaf 2 jaar!

 

 

Prinses Arabella maakt muziek

‘‘We gaan naar een concert luisteren,’ zegt papa koning’

Na een concert op het paleis weet prinses Arabella precies wat ze wil: een instrument bespelen. Dat is veel moeilijker dan ze dacht. ‘Eerst de nootjes leren,’ zegt Omi. Maar daar heeft de kleine prinses geen geduld voor. Ook nu komt Arabella met een verrassende oplossing.

Een vrolijk boek voor muzikale talentjes vanaf 3 jaar.

 

 

Muk naar de top

‘Bij het lezen van de woorden kun je de muziek laten spelen. Soms heb je geen woorden nodig. Dan vertelt de muziek het verhaal’.

Als de kleine dalmatiër pup Muk hoort over de bergen, wil hij die wel eens met eigen ogen zien. Samen met zijn vriend de vlieg gaat hij op avontuur. Op weg naar de top ontmoeten ze allerlei dieren: nuffige berggeiten en gastvrije bijen, maar ook een roedel hongerige wolven…

Muk naar de top is een muzikaal avontuur in samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest. In dit boek maken kinderen kennis met een orkest en de verschillende instrumenten: elk dier in het boek wordt verbeeld door een ander instrument. De liedjes en geluidsfragmenten zijn te beluisteren via de bijbehorende afspeellijst.

Dit spannende verhaal geschreven op de muziek van Thomas Beijer met het Nederlands Philharmonisch Orkest is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 3.

De beer, de piano en het concert van kleine beer

Kleine Beer vroeg wat dat vreemde ding was. ‘Het is een piano’, zei hij.

Herinner je je nog het bijzondere verhaal van de beer die een piano vond in het woud en een enorme ster werd? Jaren later is zijn roem voorbij. Eenmaal terug in het woud mist hij de stad en de avonturen. Maar hij krijgt een dochtertje, Kleine Beer, en zij vindt op een dag een oude piano in het woud. Kan zij Beer overhalen om nog één keer op te treden?

Voor alle muzikale kinderen vanaf 4 jaar.

 

Zinglish 2

‘Engels leren met tweetalige liedjes’

Zinglish 2 is ontstaan uit een tweetalig concept van Kleuteruniversiteit en bundelt de krachten van drie specialisten op het gebied van jonge kinderen, Engels en muziek: Sanne Ramakers (oprichtster van Kleuteruniversiteit en jufsanne.com), drs. Marlijn van Kempen (Thuis in Engels) en vakdocent muziek en liedjesmaker Jeroen Schipper. De kleurrijke illustraties zijn van Margot Senden. Voor kids vanaf 4 jaar.

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar die van zingen houden.

Van klein tot groots – Aretha Franklin

“De kleine meid die om gelijkheid vroeg en het R-E-S-P-E-C-T kreeg van miljoenen mensen.”. 

Aretha Franklin groeide op in een muzikale familie en zong met hart en ziel in het gospelkoor van haar vader. Ze nam dat gevoel mee naar haar eigen muziek en creëerde enkele van de meest geliefde liedjes uit de geschiedenis. Ook speelde ze een grote rol bij de strijd voor gelijke rechten voor zwarte en witte mensen. Ze was de grootste soulzangeres die we ooit hebben gekend en wereldwijd wordt zij gezien als hét symbool van respect.

Met deze boekenserie kun je jonge kinderen op een makkelijke manier kennis laten maken met invloedrijke mensen uit de geschiedenis. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Binnen deze serie zijn meer boeken verschenen over muzikale talenten, waaronder David Bowie 

Willewete: Muziek

Zou het Frida, Benny, Agnetha en Björn lukken om een wereldberoemde band te worden?

Heb je altijd al alles willen weten over muziek? Dan is dit boek echt iets voor jou. Je leert namelijk over allerlei soorten muziek, van vroeger en nu, dicht bij huis en over de hele wereld. Je ontdekt ook verschillende types van muziek en soorten instrumenten, hoe muzikanten lezen en wat muziek met je doet.

Voor alle muziekliefhebbers vanaf 6 jaar

 

Prins van Oranje

‘Een muzikaal sprookje’

Bestaan er prinsen die in sinaasappels leven? Wat moet je doen om die te bevrijden? Lukt dat de zeer eigenwijze prinses Aya, ondanks een kwaadaardige reus en een stinkjaloerse kikker? En is zo’n prins dan eigenlijk ook oranje?

Voor alle kinderen vanaf 6 jaar die houden van een muzikaal sprookje met een happy ending.

 

Lotje Later

Beste Janine, mijn naam is Lotje Later, en ik heb uw e-mailadres gevonden op het internet. Ik wil u wat vragen over vioolspelen. Ik hoop dat u antwoordt.

Lotje wil violiste worden, dat voelt ze tot in haar tenen. Maar als ze begint te spelen maken de dieren dat ze wegkomen, slaan alle mensen hun ramen dicht en trekken de bloemen zich van schrik terug in de grond. Lotje kan er niks van… Maar dan komt ze een man met een woonwagen tegen die haar een viool geeft. En er gebeurt iets wat niemand had verwacht.

Een boek waar je blij van wordt, ook als je (nog) niet zo veel van (klassieke) muziek weet. Voor kinderen vanaf een jaar of 10.

Joe Mellow

‘Een swingend boek over de kracht van muziek’

Orlando wordt uit de klas gehaald met een vreselijk bericht: zijn vader ligt in coma in het ziekenhuis en niemand weet of en wanneer hij weer bij zal komen. Orlando bedenkt een plan. Hij weet zeker dat zijn vader beter wordt als die zijn grote jazzheld Joe Mellow – live, naast zijn bed – hoort spelen. Daarom spoort Orlando Joe Mellow op en mailt hem zijn verhaal. Joe belooft te komen… maar is niet de persoon die Orlando verwacht. Of toch wel?

Een swingend boek over de kracht van muziek, voor muziekliefhebbers vanaf ongeveer elf à twaalf jaar.

De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam

Het is een beetje druk in mijn hoofd. Soms lijkt het wel alsof er twee verschillende personen in me wonen.

Als de 19-jarige Alec na een moeizame schoolcarrière zijn eindexamen probeert te halen, wordt zijn veilig kabbelende bestaan opgeschud door een nieuwe klasgenoot. De onaangepaste Björn maakt bij hem gevoelens los die hij altijd heeft weten te verbergen, ook voor zichzelf. Ongewild wordt hij meegevoerd in een zoektocht naar zijn ware identiteit, en voor het eerst ziet hij onder ogen wat hij nooit eerder heeft durven zien. Maar op het moment dat hij zijn felbegeerde diploma voor het grijpen heeft en daarmee een ticket naar de toekomst, verdwijnt Björn ineens…

Kortom: Een mooie coming-of-age roman voor iedereen vanaf 15 jaar over de zoektocht naar seksuele identiteit, vriendschap, verwachtingen en muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *