11 boeken vol viezigheid

Boeken over snot, poep, slijm of andere smerigheden zorgen meestal voor veel hilariteit en gegrinnik bij kinderen. Op de een of andere manier vinden kinderen viezigheid fascinerend en de boeken die er over geschreven zijn worden dan ook graag gelezen. Dus ben je niet vies van een beetje kots, poep, snot en scheten van mensen of dieren? Bekijk dan snel de 11 boeken en een bonustip die we voor jullie op een rijtje hebben gezet. Deze boeken zullen je laten gruwelen en de rillingen bezorgen omdat ze zo vies zijn, maar heel vaak zijn ze ook heel leerzaam en supergrappig. In deze blog vind je een mooie mix van prentenboeken, voorleesboeken, boeken die geschikt zijn voor de beginnende lezer en geweldige informatieve boeken voor alle leeftijden.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een boek en wil je er meer over weten? Klik dan op de afbeelding van het boek en je komt meteen bij de boekentip.

Ik hoop dat je een sterke maag hebt!

1. Stinkend rijk worden – De vieste, raarste en leukste banen van vroeger (en nu)

‘Wist jij dat er vroeger beroepen waren die er nu niet meer zijn?’

Je kunt geen poephulp van de koning meer worden. Die baan bestaat niet meer. En zweet schrapen als beroep wil ook niet meer lukken. Je kunt wel geld verdienen door hondenvoer te proeven of met lego te spelen. Wil je alles weten over de gekste, leukste, engste en meest vieze banen van vroeger en nu dan moet je gauw dit boek lezen.

Dit boek is zeer geschikt voor alle nieuwsgierige lezers vanaf 7 jaar die misschien nog niet precies weten wat ze willen worden, maar wel durven dromen over later.

 

2. Floddertje

‘Om de haverklap moest Floddertje in bad, samen met haar hondje Smeerkees, dat ook altijd smerig was’.

Floddertje is een ondernemend typje met duidelijk een eigen willetje. Ze heeft de gewoonte zich voortdurend vies te maken ongeacht wat ze doet. Schoon blijven lukt haar gewoon niet, of ze nou naar de kapper gaat, een bruiloftsfeestje heeft of eenvoudigweg een theevisite ontvangt, het draait steevast uit op een enorme kliederboel. Haar hondje Smeerkees doet vrolijk mee aan al het kattenkwaad en slaagt er zo nodig in nog smeriger te worden dan zijn bazinnetje. En als moeder haar kind ten einde raad voor de zoveelste keer in bad doet weet Floddertje met haar badschuim ook nog eens de hele stad in een schuimmassa te dompelen. Het is bijna niet voor te stellen maar toch draait het uit op een beloning voor de deugnieten. Hoe dat kan? Misschien is Floddertje behalve erg vies ook wel erg dapper!

Dit grappige voorleesboek is geschikt voor deugnieten vanaf een jaar of 3.

3. Stink Avi’

‘Pas op dit boek stinkt!’

Heb jij een sterke maag? Heb je net leren lezen en ben je niet vies van een beetje poep, snot, slijm en scheten? Lees dan snel verder, want dan is dit misschien het boek voor jou. Maar zeg niet dat wij je niet gewaarschuwd hebben, want vies, dat wordt het zeker!

Stink AVI’s is een grappige verhalenbundel vol met vieze verhalen die kinderen zeker zullen aanspreken. Alles wat met kak, poep en pies te maken heeft, is natuurlijk uiterst grappig als je net leert lezen. Zo gaat het onder andere over een reus met enorme buikpijn, die op het punt staat een hele stad weg te blazen met zijn scheten. Over een uitvinder die zichzelf per ongeluk in een berg snot heeft veranderd. Over een jongen die op een dag een stinkende trol in zijn bed vindt en over De Groep Tegen Poep.

Voor de beginnende lezer die wel van wat viezigheid houdt.

4. De Smoezels en de reuzeninktvis

‘Er schijnen daar enorme wezens voor te leven die met hun reisachtige tentakels hele schepen de diepte in kunnen trekken…’

Slijmerig slijk en tenenkaas, de Smoezelkinderen willen eindelijk weer eens een avontuur beleven! En wat is er nou spannender dan een zoektocht naar een schat in de Chinese Duivelszee? Daarom is het een superstinkplan om met de tijdreismachine van professor Proos Sekko terug te gaan naar 1604. Maar er liggen wel gevaren op de loer: een reuzeninktvis die op zoek is naar een smakelijk hapje en echte piraten! Het is maar goed dat Smoezels zo sterk, slim en moedig zijn!

Dit avontuurlijke voorleesboek is geschikt voor kinderen van ongeveer 7 jaar.

5. Stinkers of instinkers

‘De gekste dierenweetjes (Die toevallig vaak met poep te maken hebben)’

Dit boek staat vol met gekke weetjes over dieren. De meeste gaan toevallig over poep. Precies, die smurrie die uit je achterste komt. Maar aan sommige van die weetjes zit een luchtje. Dat zijn instinkers: weetjes waarvan je denkt dat ze waar zijn, maar het toch niet zijn. In dit boek mag jij raden welke weetjes instinkers zijn of niet. Werkt gierenpoep goed tegen bacteriën? Kunnen paarden overgeven? Eten konijnen hun eigen poep? Kun je vanuit de ruimte pinguïnpoep zien? En poepen wombats vierkante keuteltjes? Ontdek het in dit supergrappige boek vol coole feitjes en maffe fabeltjes!

Een raadselachtig boek voor de echte viezeriken vanaf zeven jaar.

6. Vieze Versjes

‘Vieze versjes in een boekje, lachen om een scheetje of een poepje!’

Een boekje vol vrolijkheid! Het gaat hier om een verzameling versjes die als gemeenschappelijke factor hebben dat ze over vieze dingen gaan. Toch zijn ze erg divers want het gaat niet alleen over pies en poep. Ook snotjes, (blote) billen, stinkend zweet en meer van dien aard komen aan de orde. De tekst is grappig en uiteraard op rijm, de plaatjes zijn vrolijk en werken erg op de lachspieren.

Geschikt voor lolbroeken vanaf een jaar of 4.

7. Het handboek voor viezeriken

‘Wist je dat je elke dag ongeveer een emmer snot produceert? Zelfs als je gezond bent.’

Heb je er wel eens over nagedacht hoe vies mensen zijn? Of dieren? Vast niet! Ander zou je nooit meer je mobieltje aanraken, op een vreemd toilet gaan zitten of naar het zwembad gaan. Je bestaat zelf voor een groot gedeelte uit bloed, slijm, vocht, snot en bacteriën. Hoe smerig het ook allemaal is, het is heel leuk en grappig om over vieze dingen te lezen. En vaak nog erg interessant ook!

Dit boek is geschikt voor smeerlappen voor alle leeftijden!

8. Het grote gekke voorleesboek

‘Alle vrolijke verhaaltjes over de viezerdjes, de ettertjes, de bussertjes en de griezeltjes in één groot voorleesboek.’

Prutje en Snotje zijn zo vies dat echt níémand ze wil hebben. Behalve tante Dalia… Flop en Fladdertje zijn zo vreselijk stout dat ze de ettertjes worden genoemd. Tante Dalia krijgt gewoon grijze haren van die twee… Mees en Moontje hebben het erg gezellig bij tante Tivoli. Tot juffrouw Pin de twee in haar kindertehuis wil opnemen. Dan móéten Mees en Moontje wel echte griezeltjes worden… En Joris en Jetje krijgen van ome Ko allebei een opgeknapt kermisbusje en mogen daar de hele dag in rondrijden. Ze verrichten zelfs echte heldendaden!

Voor alle vieze en ondeugende kinderen vanaf 4 jaar.

9. Wooow! Stink jij zo

‘Een poepie-leuk verhaal’

Als Miko maki tijdens zijn vakantie in Zuid-Amerika een vreselijke stank opmerkt, is hij vastberaden om te ontdekken waar deze stank vandaan komt. Alle dieren om hem heen worden besnuffeld. En ja hoor, ze stinken… Maar toch is het niet de stank die Miko in zijn neus heeft hangen. Zal Miko de dader kunnen opsporen en het mysterie rondom de stank kunnen ontrafelen?

Een poepie-leuk verhaal voor kinderen vanaf vier jaar.

10. Het prinsesje zonder stank

‘Maar de enkele scheet die het prinsesje liet, knetterde of stonk helemaal niet!’

Wat doe je als je niet kunt stinken? Balen natuurlijk! Dit prinsesje is de wanhoop nabij. Ze wil net al ieder ander kind lekkere viezen scheetjes laten. Haar moeder weet gelukkig raad: hoog tijd om eens iets anders te eten! Zal de koninklijke keukenbrigade het prinsesje dan eindelijk aan het stinken krijgen?

Een feest om voor te lezen aan peuters en kleuters!

 

11. Dag drol

‘De grote reis van eten: van je mond tot in de wc en verder…’

Volg de reis van een hap appel en een slok appelsap door je lichaam. Hoe maakt je lichaam daar poep van? Waarom is dat eigenlijk bruin? En waarheen verdwijnt alles als je de wc doortrekt? Dag drol geeft antwoord op al deze vragen en nog veel meer. Lekker vies.

Haal jij je neus niet op voor een beetje viezigheid en zou je weleens willen weten hoe je eten poep wordt en waar je poep heen gaat als je de wc doortrekt? Kijk dan maar eens in dit boek. Vanaf 4 jaar.

Bonus: De serie van Stinkhond

Stinkhond ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt. Stinkhond is niet alleen lelijk, vies en dom, maar hij heeft ook een hart van goud.

Stinkhond heeft al heel wat avonturen beleefd. We tipten al de volgende delen:

Deze serie is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *