10 Truths en een dare

‘Olivia heeft een afstudeerwonder nodig… HELP’

Olivia staat op het punt om als beste van haar klas af te studeren, wanneer ze tot haar schrik ontdekt dat ze een onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond en nog maar één week heeft om dit voor elkaar te krijgen. En dat allemaal door een niet ondertekend formulier…
Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen, maar dan moet ze er wel voor zorgen dat haar grote nieuwsgierige familie er niet achter komt. Dat blijkt nog een hele uitdaging, want haar moeder kan iedere stap volgen met een tracking app op haar telefoon. Gelukkig kunnen haar vrienden Sophie, Charlie en Wes haar helpen dit geheim te bewaren. Nu kan er niets meer misgaan, toch? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

In drie woorden

Engels, modern en levendig

In meer woorden

Ik wist niet goed wat ik van dit boek moest verwachten, maar het heeft me positief verrast. Al snel waande ik me in de wereld van hoofdpersonage Olivia. Een liefdevolle familie, het Engelse schoolleven en de stress die dit met zich mee kan brengen, ik voelde het allemaal. De uit het Engels vertaalde young adult neemt je terug naar je eigen schooltijd. Van feestjes tot liefdes en van geheimen tot het leren van levenslessen, aan alles is gedacht.

Het verhaal rondom hoofdpersonage Olivia is vlot verteld. De afwisseling tussen perspectieven maken het verhaal speels en de snelle opvolging van gebeurtenissen houden het verhaal spannend. Want gaat het haar dan toch lukken om af te studeren? Dit kan niet meer misgaan, toch?

Ieder nieuw hoofdstuk waarin een nieuw examenfeest centraal staat begint met een ’truth’ passend bij wat gaat komen. Eén van de laatste hoofdstukken start met een wijze levensles, een ‘dare’; Vertel altijd de waarheid. Als je dicht bij de waarheid blijft, is er altijd een oplossing.

Voor lezers vanaf vijftien jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *