500 appjes die ik niet wil lezen

500 appjes die ik niet wil lezen
Categorieën: ,
Publisher:

‘Zou dit dan toch de groepsapp zijn? Met een gekke naam? Maar dan ziet hij de eerste paar berichten.’

Op school wordt Esper vreselijk gepest – maar zo dat de meester het niet merkt. Wanneer Esper aan het einde van de dag thuiskomt, gaat het pesten gewoon door. Zijn klas maakt een groepsapp aan om foto’s en berichten over Esper te versturen. Ze laten hem geen seconde met rust – en niemand heeft het in de gaten… Wat moet je doen als het pesten onzichtbaar is, en als je telefoon verandert in een vijand vol appjes die je niet wilt lezen?

In drie woorden

Actueel, ingrijpend, pesten

In meer woorden

Esper wordt op school gepest door Fedde, een nieuwe jongen die sinds kort bij hem in de klas zit. Hij doet het alleen wel zo, dat het bij de leraren niet opvalt. Fedde krijgt de rest van de klas mee en maakt een groepsapp aan waarin het pesten na schooltijd gewoon doorgaat. Esper wil de berichtjes eigenlijk niet lezen, maar hij wordt telkens naar zijn telefoon toe getrokken. Op het moment dat hij uit de app stapt, wordt hij weer toegevoegd aan een nieuwe groepsapp. Hij krijgt geen rust en wordt steeds zenuwachtiger en heeft het gevoel dat hij in de gaten wordt gehouden. Hij heeft weinig vrienden en de vriend die hij heeft, keert hem de rug toe. Hij durft er niet over te praten, op school niet, maar ook niet tegen zijn ouders. Hoe lang houdt hij dit vol?

Maren Stoffels laat met dit boek zien hoe gemakkelijk pesten in deze tijd is. Ook laat het goed zien wat de gevolgen zijn voor degene die gepest wordt. Eigenlijk zou dit boek door alle middelbare scholieren gelezen moet worden. Wellicht zijn pesters zelf niet bewust wat ze aanrichten en worden ze daar, na het lezen van dit boek, wel bewust van.

Voor alle jongeren van 12 jaar en ouder.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *