A Christmas Carol – Een kerstvertelling op rijm

‘Kerstfeest is onzin!’

In A Christmas Carol – Een kerstvertelling op rijm lees je over Scrooge, de grimmige vrek uit het wereldberoemde kerstverhaal van Charles Dickens. De oude man kan alleen maar aan geld denken en vergeet de mensen om hem heen. Op kerstavond verschijnt de geest van Scrooges overleden zakenpartner Marley, die hem vertelt dat hij drie keer bezoek zal krijgen. De verschijningen laten Scrooge zijn verleden, heden en toekomst zien. De gierige en kille man ziet wat voor effect zijn gedrag op zijn naasten heeft en besluit het roer drastisch om te gooien.

In drie woorden

Op rijm, sfeervol, hervertelling

In meer woorden

Wie kent het verhaal Charles Dickens over de gemene oude Scrooge niet. Een man die alleen maar aan geld kan denken, die alleen maar werkt en dat ook verwacht van zijn klerk en ook nog eens totaal geen oog heeft voor de medemens….

Als op kerstavond de geest van Marley – zijn overleden zakenpartner – aan Scrooge vertelt dat hij drie spoken zal ontmoeten die hem iets willen leren en hem het kerstfeest van vroeger, van nu en van de toekomst zullen laten zien, schrikt Scrooge. Wat willen deze spoken hem leren? Een voor een verschijnen de spoken en alles wordt steeds een beetje duidelijker voor Scrooge. Na het bezoek van de drie spoken ziet Scrooge eindelijk in wat zijn gedrag met anderen én met hemzelf doet. En hij besluit om te proberen om iets van zijn fouten te leren en zijn leven te beteren.

Wat hebben Marianne Busser en Ron Schröder deze kerstklassieker toch fantastisch op rijm herverteld. Dat het een verhaal op rijm is, maakt dat het gemakkelijk voorleest aan jonge kinderen vanaf een jaar of 4.De gedetailleerde  illustraties van Leontine Gaasenbeek geven de (december)sfeer fantastisch weer en maken het verhaal helemaal af.
Dickens’ A Christmas Carol is een tijdloze klassieker die iedereen gelezen moet hebben!

Kortom: Het perfecte voorleesboek voor de decembermaand.

 

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *