Aan het werk in het kasteel

‘Duik terug in de tijd en ontdek de beroepen van vroeger.’

Dit is het kasteel van de koning. Wat gebeurt daarbinnen allemaal? In het kasteel van de koning zijn heel veel mensen aan het werk: van bakker tot ridder, van stalknecht tot smid, van bediende tot metselaar. Wat doen zij precies?

In drie woorden

Informatief, rijm en kleurrijk

In meer woorden

Kastelen spreken tot de verbeelding. Nu zijn het vaak verlaten gebouwen, maar vroeger waren het werelden op zich. Wie kwam je daar allemaal tegen, in en om het kasteel? Metselaars, timmerlui, stalknechten, ridders, bakkers, bedienden, kooplui, minstrelen en natuurlijk de koning zelf. In Aan het werk in het kasteel  komen al deze beroepen voorbij. Sommige zijn er niet meer, maar heel veel bestaan nu nog steeds.

Het boek is op rijm vertaald door Bette Westera. Op iedere pagina staat een bepaald beroep centraal. De kleurrijke illustraties vullen bijna de gehele pagina. De verschillende beroepen worden zo herkenbaar gemaakt voor jonge kinderen.

Aan het einde van het verhaal komen alle beroepen uit het boek nogmaals voorbij. Hierbij wordt uitgelegd wat iedereen doet. Ook dit wordt goed ondersteund met duidelijke illustraties.

Dit boek past heel goed bij het thema van de Kinderboekenweek van 2021, Worden wat je wil. Je kunt zo heel mooi geschiedenis koppelen aan het thema beroepen. Een origineel thema om mee aan de slag te gaan tijdens deze week.

Een prachtig kleurrijk en informatief prentenboek over beroepen uit het verleden voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

 

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *