Aap en Mol in Museum Panorama Mesdag

Aap en Mol in Museum Panorama Mesdag
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

Als ze boven zijn kijken Aap en Mol om zich heen. En ze zijn sprakeloos. Waar ze ook kijken, overal zien ze het strand en de zee.

Aap en Mol zijn een dagje in Den Haag. Ze willen heel graag naar het strand, maar het begint te regenen. Een grote, witte meeuw heeft alles gehoord en zegt: “Ik weet een strand waar het altijd zonnig is! Kom mee.” Dat willen Aap en Mol weleens zien, een strand waar het nooit regent! Zo komen de vrienden terecht in het Museum Panorama Mesdag. En daar beleven ze een heel bijzondere dag.

In drie woorden

Kennismaking (met Mesdag), leerzaam, compleet

In meer woorden

Aap en mol bezoeken Den Haag. Er is veel te zien, het is leuk maar erg vermoeiend. Ze zouden best naar het strand willen om even bij te komen maar omdat het regent vinden ze dat toch niet zo’n goed plan. Wat nu? Juist op dat moment komt meeuw aanvliegen die een geweldig voorstel doet. Hij weet een strand waar het nooit regent. En het is vlakbij. Zo komen Aap en Mol in het museum Panorama Mesdag terecht alwaar zij in de veronderstelling verkeren echt buiten te zijn. Ze worden onderdeel van het gigantische schilderij. Aap duikt in de golven en Mol maakt kennis met Sientje, de echtgenote van Mesdag. De woorden die Mesdag zelf tegen ze sprak, onderweg naar het Panorama: “De zee is mijn” worden zodoende langzaam maar zeker duidelijk.

Een luxe gouden boekje, uit de serie “Aap en Mol”, dat de kinderen meeneemt in de wereld van Hendrik Willem Mesdag (1831-1915). Deze kunstenaar voelde zich ongelooflijk sterk aangetrokken tot het strand en de zee. Dit laat hij overduidelijk zien in zijn schilderijen. Alles draait in dit boek om het fameuze Panorama schilderij dat hij samen met zijn vrienden maakte. Het verschaft de toeschouwers de indruk daadwerkelijk op het strand te zijn.

Gitte Spee is er voor 100 % in geslaagd dit over te brengen. Als lezer kun je niet wachten zelf ondergedompeld te worden in dit kunstwerk. Achterin het boek zijn twee pagina’s gewijd aan een overzichtelijke extra uitleg over de persoon Mesdag en zijn kunst. Dat maakt het boekje echt af. Het is geschikt voor (potentiële) kunstgenieters vanaf 4 jaar.

                   

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *