Abel en Ad

Abel en Ad
Categorieën: ,
Publisher:

‘Kun je vriend zijn van iemand die heel anders is dan jij?’

“O, Abel, begrijp je dan niet dat EEN EEKHOORN NOOIT VRIENDJES KAN ZIJN MET EEN RAT?”

Maar waarom eigenlijk niet?

Een super grappig verhaal van de geweldige Emily Gravert.

In drie woorden

Inclusiviteit, kleurrijk, vrolijk

In meer woorden

Abel is een eekhoorn. Hij verveelt zich vaak maar gelukkig komt daar verandering in als hij Ad de rat ontmoet. Abel heeft helemaal niet in de gaten dat Ad een rat is, ze zijn ongeveer even groot en allebei grijs. Ze lijken best op elkaar en ze vinden elkaar leuk.

Samen kunnen ze heerlijk spelen. Ze halen  dolle streken uit en zijn met z’n tweetjes Raf de hond te slim af. Maar de andere dieren vinden het helemaal geen goed idee dat Abel en Ad bevriend zijn geraakt. Abel is immers een eekhoorn en Ad een rat. En dat gaat absoluut niet samen, vinden ze. Moet Abel dan toch maar een ander vriendje zoeken of is het beter om de raadgevingen van de andere dieren te negeren? Wat vind jij?

Een vrolijk getekend prentenboek met weinig tekst en sprekende, kleurrijke platen die de hele bladzijde beslaan. Het gaat over diversiteit, maar graaft wel wat dieper dan dat. Inclusiviteit is hier meer van toepassing, omdat inclusie tegenover uitsluiting en discriminatie staat. De andere dieren proberen rat buiten te sluiten, ze vinden hem eigenlijk ook te min. Dit is waar het boek over gaat maar alles bij elkaar genomen is de hoofdmoot van het verhaal toch wel de vriendschap. Bovendien is het kleurrijk en grappig. Zeg nou zelf, wie verzint er nou een spel dat “duivenverschrikkertje” heet?!

Emily Gravett is zeer talentvol als het op schrijven en tekenen aankomt. Ze schrijft en tekent haar prentenboeken die inmiddels al veelbekroond zijn zelf. De oorspronkelijke titel van dit prentenboek is: Cyril and Pat. Emily woont met haar gezin en twee knuffelratten in Brighthon.

Dit vrolijke prentenboek over vriendschap is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Na het voorlezen is er genoeg om over na te praten…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *