
‘Wat kunnen we zelf doen?’
Dit leerzame boek geeft antwoord op alle mogelijke vragen over plastic. Open de flapjes om te ontdekken wat, waarom, wanneer, waar, wie, welke…en hoe we allemaal een steentje bij kunnen dragen.
In drie woorden
Milieubewustzijn, leerzaam, flapjes
In meer woorden
Een kleurrijk boek voorzien van maar liefst 60 flapjes waarachter je de antwoorden vindt op allerhande vragen over plastic. Er zit een duidelijke structuur in het boek. Er zijn 9 hoofdstukken die elk een (dubbele) pagina beslaan rondom een kernvraag. Zo begint de auteur met de ‘Wat-vraag’. Wat is plastic eigenlijk? Je ziet dan een heel blad vol met flapjes waarop een ‘Wat-vraag’ geformuleerd is. Als je vervolgens het flapje opent lees je het antwoord. Heb je alle ‘Wat-vragen’ verwerkt dan sla je om en volgen de ‘Hoe-vragen’. Op deze manier kom je stapsgewijs heel veel te weten over plastic en raak je er vooral van doordrongen dat de manier waarop wij omgaan met dit materiaal een grote bedreiging voor het milieu vormt. De informatie hierover zet zeker aan tot milieubewustzijn en verbetering van ons eigen gedrag ten aanzien van het gebruik van plastic. In het laatste hoofdstuk vind je achter de flapjes praktische tips voor jezelf: ‘Wat kunnen we zelf doen?’ Her en der staan ook nog wat opdrachten ten aanzien van de praktijk. Zo staat er onder de uitleg van de plastic-driehoeksymbolen bijvoorbeeld de opdracht: ‘Zoek uit welke cijfers worden gerecycled in jouw woonplaats’.
Dat plastic ons ook goeds gebracht heeft en brengt kom ook aan de orde. Denk alleen maar aan de toepassing ervan binnen de gezondheidszorg. Of de verlenging van houdbaarheid van levensmiddelen die in plastic verpakt zijn. Het boek toont ook plastic artikelen waar wij allemaal dagelijks gebruik van maken. Voorbeelden hiervan zijn sportattributen, speelgoed, laptops enz. Zo kom je erachter dat plastic vaak in meer spullen zit dan je wellicht aanvankelijk dacht!
Dit boek is onderdeel van de serie ‘Achter het flapje’. Eerder tipten wij: Achter het flapje -Vragen en antwoorden over recycling en afval
‘Achter het flapje-Vragen en antwoorden over plastic’ is geschikt voor alle kinderen vanaf 7 jaar die een steentje bij willen dragen aan een beter milieu.