Afval

‘Kom we gaan samen alles leren over afval’

Wil je alles weten over afval? Weet je hoeveel afval je elk jaar produceert? En wat gebeurt er met dat afval? Kun je er nog iets mee maken? Wat is recyclen? Wat kan je met groenafval doen?
Deze en vele andere vragen worden in dit boek beantwoord. Je vindt ook een leuk gedicht, een grote uitklappagina en een miniquiz én je leert hoe je zelf met afval iets moois kunt maken. Straks ben jij een echte afvalexpert!

In drie woorden

Informatief, aansporend en compleet

In meer woorden

Afval is een nieuw deel in de informatieve prentenboeken-serie Willewete. Deze serie prentenboeken geeft antwoord op vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij het kind, en andere onderwerpen zullen verder weg staan. Ze gaan over de wereld en natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven in het nu. Op een speelse manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.

in dit boek zoomen we in op afval. Je leert waar afval vandaan komt, hoe je het kunt recyclen en wat het probleem van afval op onze wereld is. Het boek geeft tips om afvalproductie te verminderen. Hoe fijn is het om dit al op jonge leeftijd bij te brengen? De kinderen van nu zijn onze toekomst en als iedereen een beetje denkt om de mate van afval, zal onze wereld veel schoner kunnen worden. De tekst is compleet, duidelijk en alleen het nodige is beschreven.

De vrolijke illustraties geven dit deels trieste onderwerp een minder zware gedachte waardoor het voor kinderen toch interessant blijft om te lezen en te bekijken. De illustraties nemen echter niet weg dat er een probleem is. Er wordt juist goed ingezoomd op het feit dat afval een probleem is.

Aan het eind van het boek bevindt zich een miniquiz om te checken of alle informatie goed begrepen is. Ook vinden we hier een idee om te knutselen met afval en een opdracht waarbij je afval moet sorteren in de juiste bak.

Een informatief prentenboek voor kinderen vanaf vijf jaar over de natuur, namelijk ecologie.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *