Agent en Boef gekte onder de grond

Agent en Boef gekte onder de grond
Categorieën: ,
Genre:
Publisher:

Hee, denkt agent, de grond trilt. Dat is raar, wat is dat? 

‘boef?’ zegt agent.
‘wat doe je?’
‘o niks,’ zegt boef.
‘ik graaf een gat.
dat is alles.

‘wat?’ zegt agent.
‘graaf je een gat?
dat mag niet.
hou daarmee op!’
‘nee’, zegt boef.
‘ik graaf door.
ik wil weg.’

In drie woorden

Grappig, zelf lezen, chaotisch

In meer woorden

Boef probeert weer eens te ontsnappen en haalt zoals altijd ondoordachte capriolen uit waarbij agent  het weer flink moet ontgelden. Boef graaft en lacht maar door, iedereen die hem voor de voeten loopt is de klos maar daar is Boef helemaal niet in geïnteresseerd.  Hij richt zich op het graven van een tunnel om te ontsnappen.

Een hele schoolklas loopt door de ondergrondse gang, muizen ontsnappen in grote getale en de waterleiding wordt lek geprikt. Het dieptepunt is het lege zwembad waar kinderen letterlijk met de billen bloot gaan. De chaos is compleet.

Uiteindelijk zegeviert Agent en delft Boef weer het onderspit. Als ze na het avontuur braaf thuis zitten met tussen hen in het traliewerk, lijkt  Boef bezig om zijn volgende ontsnappingspoging te beramen.

Het leren lezen is in groep 3 de belangrijkste leer-activiteit. De meeste kinderen vinden dit geweldig, vooral als de eerste woordjes ineens als vanzelf gelezen kunnen worden. Hoe fijn is het daarom dat er tegenwoordig steeds meer leuke boeken op de markt komen die kinderen direct zelf kunnen lezen. “Agent en Boef, gekte onder de grond” is daar een mooi voorbeeld van. Dit is een grappig verhaal dat aanspreekt en op de lachspieren werkt.  Het is al te lezen vanaf midden groep 3 want de woordkeuze in dit boek is wel overwogen. De teksten zijn niet te lang, compact weergegeven en het lettertype is duidelijk. Dit is de manier om kinderen direct te laten ervaren hoe fijn het is om zelf een boek te lezen! Chapeau voor auteur en tekenaar. Jong geleerd is oud gedaan, dat geldt ook voor lezen.

Een grappig verhaal om zelf te lezen, vanaf AVI E3. Dit is het derde boek van de AVI-reeks over Agent en Boef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *