Al je zorgen in een doos

Al je zorgen in een doos
Categorieën: , ,
Tag:
Author:
Publisher:

‘Ik maak me zorgen omdat ik me zorgen maak. En dan maak ik me nog méér zorgen. Zorgen, zorgen, zorgen!’

Juju maakt zich zorgen. Over van alles. En dan nog wat. Gelukkig weet Tito de tijger daar wel raad mee. ‘We stoppen al je zorgen in een doos.’ Wat zou er dan mee gebeuren?

In drie woorden

Filosofisch, optimistisch, elkaar helpen

In meer woorden

Juju, de hagedis, maakt zich zorgen. Tito de tijger wil hem graag helpen, maar hoe? Gelukkig heeft Tito een idee. Hij neemt Juju mee naar een grote doos waar hij al zijn zorgen in kan stoppen. Juju is sceptisch, maar hij doet het toch. Als Tito de doos ziet, schrikt hij. Hij wist niet dat Juju zóveel zorgen had. Hij heeft wel een idee hoe hij de zorgen van Juju kan laten verdwijnen. Hij schiet ze weg met een katapult, zodat ze ver weg voelen. Ze verven de dozen in een mooie kleur, zodat de zorgen lichter voelen en niet zo somber als dat Juju dacht. En ze wachten, want soms verdwijnen zorgen als je wacht. Ook kan je zorgen laten verdwijnen door de juiste woorden te zeggen. Er blijft één doos met zorgen over, die ze niet kunnen laten verdwijnen. Ze besluiten erover te praten met elkaar. Door te praten en te praten, worden de zorgen kleiner en kleiner, tot ze helemaal verdwenen zijn.

In dit positieve boek laat de schrijver zien dat je iets kan doen als je zorgen hebt. Hij geeft allerlei mogelijkheden om de zorgen te laten verdwijnen. Het sterke van het verhaal is dat Juju verwoordt hoe ze zich voelt nadat ze de zorgen op een bepaalde manier hebben aangepakt. Dit kan behulpzaam zijn voor kinderen die ook met zorgen kampen. Het kan hen helpen om hiermee om te gaan.

Voor alle kleine piekeraars vanaf 5 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *