Allemaal vriendjes

Allemaal vriendjes
Categorieën: , ,
Publisher:

“Het lijkt me zo ontzettend fijn als alle kinderen steeds samen dikke vriendjes zouden zijn!”

Wat doe je als je een geheime vriend hebt die niemand anders kan zien? En hoe is het als niemand in je vriendenboekje wil schrijven? Vriendschap is er in alle vormen en maten. In dit boek lees je grappige, bijzondere en ontroerende versjes over het thema “vriendschap”. 

In drie woorden

herkenbaar, eerlijk, rijmen

In meer woorden

Vriendschap is niet altijd zo vanzelfsprekend als wordt gedacht. Voor sommige kinderen is het een lastig onderwerp. Ze kunnen geen aansluiting vinden bij leeftijds- of klasgenootjes of worden niet uitgenodigd voor een kinderfeestje en voelen zich daardoor eenzaam. Dit is ook de realiteit, hoe verdrietig dit ook is. Daarom vind ik het mooi dat ook deze kant van vriendschap door Marianne Busser en Ron Schröder wordt beschreven. 

Het zijn niet alleen maar ontroerende versjes want hoe mooi is het kinderfeestje van Tijn waarbij alle kindjes zijn uitgenodigd, zonder uitzondering. De beste vrienden maken nu eenmaal ook wel eens ruzie…. De situaties in de versjes zijn herkenbaar voor kinderen. Door de korte versjes en de fijne schrijfstijl zijn ze makkelijk te lezen.

De paginagrote illustraties van Mark Janssen zijn werkelijk prachtig! Ze verbeelden op een kleurrijke manier waar het versje over gaat. 

Dit herkenbare versjesboek over vriendschap kun je voorlezen vanaf 5 jaar.

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *