Alles heeft een kleur

‘Bruin en paars en roze, oranje of toch blauw? Kun jij ze al herkennen? En welke hoort bij jou?’

Welkom in de kleurrijke wereld van Fiep Westendorp. Een kijk- en voorleesboek met versjes, vrolijke illustraties en een eerste kennismaking met de kleurenleer. Van roze muisjes, blauwe golven tot zwarte katten. Maar.. is zwart wel een kleur?

In drie woorden

Leerzaam, poëtisch en kleurrijk

In meer woorden

Dat Fiep Westendorp een rijk oeuvre aan illustraties heeft, weten we allemaal. Dit leerzame nieuwe boek is een samenstelling van de prachtige illustraties die ze heeft gemaakt. Centraal staat de leer over de kleuren. Naast informatie over de primaire en secundaire kleuren wordt er informatie gegeven over complementaire kleuren en zwart en wit. Bij iedere kleur is een vrolijk versje geschreven, omringd door illustraties waarin die kleur centraal staat.

Het boek kent een aantal lastige termen rondom de leer van de kleuren. Deze termen worden uitgelegd door middel van tekst en een weerspiegeling van illustraties. Voor jonge lezers is het niet heel erg om de tekst te lezen zonder deze termen. Dit maakt het verhaal niet minder duidelijk en nog steeds erg leerzaam.

De versjes bij iedere kleur hebben allemaal een eigen thema. Van jongens- of meisjeskleuren tot de kleur van de natuur en die van poep tot de kleur van de liefde. Het is erg leuk om de verschillende karakters uit de illustraties van Fiep Westendorp te herkennen. Denk hierbij aan Pluk van de Petteflet en Floddertje. Dit alles maakt het boek leerzaam en tevens erg vrolijk en kleurrijk.

Een informatief boek voor leergierige kinderen vanaf vier jaar.

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *