Alles wat ik nog met Gizmo wil doen

Alles wat ik nog met Gizmo wil doen.
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Ik begraaf mijn neus in Gizmo’s kriebelige vacht en sla mijn armen om hem heen. Op een dag, binnenkort, kan ik hem niet meer knuffelen of uitlaten. Ik moet Gizmo een laatste, onvergetelijke tijd bezorgen.’

Lukas stelt een bucketlist op voor zijn hond, om er samen nog een mooie tijd van te maken. Zo wil hij nog een keer kamperen, naar het strand en samen een groot, laatste avontuur beleven. Maar misschien is de bucketlist er ook wel een beetje voor Lukas zelf, om uit te vinden hoe hij verder moet zonder Gizmo.

In drie woorden

Ontroerend, humoristisch, aangrijpend

In meer woorden

Lucas moet afscheid gaan nemen van zijn hond Gizmo, die al vanaf zijn geboorte zijn beste vriend is. Hij is van plan om de tijd die hij nog heeft met zijn hond bijzonder te maken. Hij besluit om een bucketlist te maken met activiteiten die hij samen met zijn hond wil ondernemen. Hierop staat bijvoorbeeld dat hij graag met Gizmo een ijsje wil eten, naar een feestje wil gaan, hem wil laten verwennen, de grote heuvel aan de andere kant van de stad wil beklimmen, kamperen, beroemd worden en de belangrijkste: naar Golden Beach gaan. Daar is vroeger iets gebeurd wat heeft geleid tot de scheiding van zijn ouders. Wat dat precies is, wordt lang in het midden gehouden.

Maar als je ouders gescheiden zijn, je beste vriend zich aansluit bij de ‘pestkoppen’ van de klas én als je geen geld hebt om de bucketlist te voltooien, dan is het afwerken van de bucketlist niet gemakkelijk en afscheid nemen nóg moeilijker. Gelukkig krijgt Lucas hulp van Liv, een meisje wat een paar klassen hoger zit dan hij en het ook niet gemakkelijk heeft thuis. Het boek is geschreven van zowel het perspectief van Lucas als van Gizmo. Een mooi verhaal over vriendschap, tegenslag en doorzettingsvermogen.

Voor alle dierenvrienden vanaf 10 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *