Amari en de nachtwachters

‘Mensen zullen een mening hebben en akelige dingen over je zeggen, alleen maar op basis van wat je bent. Weet je zeker dat je daarop voorbereid bent?’

Amari Peters heeft altijd al gedacht dat haar vermiste broer Quinten nog leeft. Op een dag vindt ze in zijn kast een geheimzinnige, tikkende koffer, met daarin een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Dáár zou haar broer kunnen zijn! Maar dan moet ze wel even heel snel gaan geloven in dingen als tovenaars, elfjes, buitenaardse wezens en andere bovennatuurlijke zaken…

In deze nieuwe wereld kan Amari achterhalen wat er met Quinten is gebeurd. Maar dat is lastig als een slechte tovenaar de touwtjes in handen heeft, haar leeftijdsgenoten háár als een bedreiging zien en haar eigen bovennatuurlijke talent bovendien hartstikke illegaal blijkt. Hoe kan ze de test van het Bureau doorstaan?

In drie woorden

Eigentijds, verrassend, magisch

 

In meer woorden

Amari, een meisje van kleur, groeit op in een arme omgeving. Ze woont samen met haar hardwerkende moeder, en mag naar een elite school waar ze het gevoel heeft er niet bij te horen. Amari is ervan overtuigd dat haar verdwenen broer Quinten nog leeft en is vastbesloten hem te vinden. Zes maanden na Quinten’s verdwijning, vindt Amari een tikkende koffer met vreemde inhoud in de kledingkast van Quinten. Door de inhoud van deze koffer komt ze in aanraking met ‘Het bureau voor Bovennatuurlijke Zaken’, waar haar broer voor zijn vermissing ook werkte. Het blijkt dat haar broer een zeer bekende Agent was en verdwenen is op een missie.

Het doel van Het bureau voor Bovennatuurlijke Zaken is om mythische wezens en bijzondere figuren voor de echte wereld verborgen te houden. Denk hierbij aan trollen, sfinxen, meerminnen, reuzen etc.  Hier werken allerlei verschillende afdelingen aan.

Elk jaar is er een zomerkamp waarin nieuwe rekruten kunnen proberen een functie binnen het bureau te krijgen. Het hangt van je vaardigheden en je talent af voor welke functie je in aanmerking komt. Amari besluit om te proberen om Junior Agent te worden, omdat haar broer ook een Agent was. Ze moet ervoor zorgen dat ze de selectierondes doorkomt, zodat ze kan blijven om de zoektocht naar haar broer voort te zetten. Ook in deze magische wereld loopt ze aan tegen zaken waar ze in de echte wereld ook tegenaan liep. Zo hoort ze er niet bij en wordt ze met de nek aangekeken. Ze blijkt een magiër te zijn en die worden gevreesd in de bovennatuurlijke wereld.

Het is een boek met een spannend en meeslepend verhaal, waar thema’s als vriendschap en in jezelf geloven een grote rol spelen. Met als belangrijkste thema buitensluiten, wat helaas voor menigeen herkenbaar is. Amari gaat daar op een goede manier mee om en het is fijn om te lezen dat er in het boek mensen zijn die in haar geloven en vriendschap met haar sluiten. Het is knap hoe de schrijver deze nieuwe wereld heeft weten te scheppen, zonder dat het ongeloofwaardig is. Waarschijnlijk komt dat doordat deze wereld zich naast onze gewone wereld afspeelt. De manier van schrijven is bijzonder prettig. Bij het lezen zie je de wereld voor je ogen ontstaan. Chagrijnige liften, bijzondere gaven, tovenaars en magie in een bijzonder decor.

We weten dat B.B. Alston werkt aan een deel 2 en deel 3. Wij kunnen niet wachten! Voor alle fans van Harry Potter en Nevermoor vanaf 10 jaar.

Blog auteur Dieke Grootscholten

4 reacties op “Amari en de nachtwachters

    • Evy zegt:

      Dat kan niet! hij komt pas uit in maart 2022… waar kan je hem dan in het engels kopen als het wel zo is? Want ik kan heel goed engels…
      groetjes evy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *