Anansi de spin en de verjaardagstaart

Anansi de spin en de verjaardagstaart
Categorieën: ,
Publisher:

Wie niet sterk of groot is, moet slim zijn!

Anansi is jarig! Hij mag bij de koning een taart ophalen. Dat is vast de grootste en lekkerste taart ooit. Maar als hij bij het paleis aankomt, is Schildpad daar al. Die is ook jarig vandaag. En tot Anansi’s grote teleurstelling wordt er één piepklein verjaardagstaartje gebracht.

Anansi wil liever loten om de taart dan eerlijk delen met Schildpad. Maar is dat nou wel zo slim?

In drie woorden

Afrikaans sprookje, zet je aan het denken, vrolijk

In meer woorden

Het is feest want Anansi is vandaag jarig! En bij een verjaardag hoort een heerlijke verjaardagstaart. Wanneer Anansi aankomt bij het paleis van de koning, ziet hij dat zijn goede vriend Schildpad er al is. Dat is nieuw, want voorgaande jaren was Anansi altijd als eerste. Terwijl Schildpad en Anansi wachten op de grote verjaardagstaart, wordt er een krakend karretje naar binnengerold. Tot hun grote verbazing is het niet de taart die ze hadden verwacht, maar een draaiend rad! Een rad dat gaat bepalen wie de verjaardagstaart gaat krijgen… Schildpad is bereid om de taart te delen, maar Anansi denkt daar anders over. Op weg naar huis komt Anansi erachter of dit een slimme zet is geweest of niet…

Anansi de spin beleeft een nieuw avontuur! De verhalen van Anansi worden al lange tijd verteld, maar Iven Cudogham heeft deze in een modern jasje gestoken. Anansi de spin speelt namelijk de hoofdrol in veel West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische sprookjes. De kans is dan ook heel groot dat jij al eerder van Anansi hebt gehoord. Honderden jaren geleden werden in Afrika mensen tot slaaf gemaakt. Ze moesten daarvoor alles achterlaten. Maar de verhalen over de slimme spin namen ze voor altijd mee. En slim, dat is Anansi. Ook in dit nieuwe verhaal.

   

Het mooie aan de verhalen over Anansi is de boodschap die meegegeven wordt. Anansi de spin en de verjaardagstaart laat ons, als lezer, zien dat je eerste gedachten niet altijd de juiste hoeven te zijn en dat je gulzigheid je duur kan komen te staan. Deze boodschap heeft Iven omgezet in een vlot en speels verhaal. Er is veel interactie tussen de verschillende karakters, waardoor het boek zich ook leent voor een (kort) toneelstuk.

De illustraties, gemaakt door Moldybyrd Studio, zijn ontzettend kleurrijk en geven een warm gevoel. Daarnaast vind ik het kleurenpalet passen bij een Afrikaanse sfeer. Doordat de achtergrond vrij subtiel is gelaten, springen de verschillende karakters er echt uit.

Voor iedereen vanaf 4 jaar die ook gek is op verjaardagstaarten.

Lees hier onze boekentip: Anansi de spin en de eieren voor de koning

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *