Anna zegt dank je wel

Anna zegt dank je wel
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

‘Anna heeft vandaag twee toverwoordjes geleerd: alsjeblieft en dank je wel.’

Vandaag heeft Anna op school de woordjes alsjeblieft en dank je wel geleerd. Het zijn toverwoorden, omdat ze andere mensen blij maken als je ze zegt. Tijdens de wandeling naar huis komen de nieuwe woorden meteen goed van pas. En ja, ook Anna en mama worden er blij van.

In drie woorden

Warm, vriendelijkheid, beleefdheid

In meer woorden

Anna zegt dank je wel is een nieuw deel uit de serie over de ondeugende peuter Anna. De avonturen van Anna zorgen voor herkenbaarheid aangezien alledaagse situaties worden beschreven. Dit boek bevat een warm verhaal over beleefdheid en vriendelijkheid en licht het gebruik toe van de woorden ‘alsjeblieft’, ‘dankjewel’ en ‘graag gedaan’.

Anna komt helemaal enthousiast uit school, omdat zij die dag veel geleerd heeft. Haar moeder haalt haar op en neemt Anna nog even mee naar de slager. Daar wijst mama haar erop hoe ze het woord ‘dankjewel’ kunt gebruiken om de slager te bedanken voor het plakje worst. Anna ziet meteen hoe er op dit woord gereageerd wordt. Wat wordt zij daar blij van!

Op een vrolijke en speelse manier worden in dit prentenboek belangrijke sociale vaardigheden besproken. Wanneer gebruik je bovenstaande woorden? Dit gebeurt op een toegankelijke manier, het verhaal zal voor veel peuters en hun voorlezers herkenbaar zijn. Het nodigt uit om erover in gesprek te gaan.

Kathleem Amant schrijft graag voor peuters. Het boek heeft een vrolijke en frisse uitstraling en ziet er uitnodigend uit. Anna zegt dank je wel is een heerlijk boek voor peuters vanaf 2 jaar die meer willen leren over de wereld om hen heen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *