Antarctia Het werelddeel vol wonderen

Hou je van onderzoeken? Open dan dit boek en reis met het internationale onderzoeksteam mee naar Antarctica!

Een internationaal onderzoeksteam reist naar Antarctica en wij mogen mee! Waarom is dat zo bijzonder? Omdat op Antarctica wereldrecords worden gebroken; het grootste dier ooit, de hardste storm op aarde, de langste nacht – je vindt het allemaal in dit werelddeel vol wonderen. Leer over de dieren die een winter van 50 graden onder nul overleven. Kom meer te weten over het onderzoek dat wordt gedaan en wat we kunnen doen om het prachtige Antarctica te beschermen.

In drie woorden

Beeldend, informatief, groot

In meer woorden

Op reis naar Antarctica, wie wil dat nou niet? Maar waarschijnlijk is de kans dat je er echt heen zult reizen klein. Daarom is dit boek een uitkomst. Het bevat namelijk veel informatie over dit werelddeel vol wonderen. En omdat het boek een groot formaat heeft, met prachtige platen, waan je je als vanzelf in dit wonderschone gebied.

Je reist niet alleen maar mag mee met het internationale onderzoeksteam. Het onderzoek dat gedaan wordt is veelzijdig van aard, het betreft de vele pooldieren die de barre kou kunnen overleven, maar ook de werkende vulkanen, gletsjers, onderwaterwereld en meer. Je zult merken dat er nog veel (wetenschappelijk) onderzoek nodig is. Lees en bekijk dit prachtige boek, laat je inspireren. Wie weet maak jij ooit zelf wel deel uit van dit hardwerkende, veelzijdige team dat er voor zorgt dat we steeds meer te weten komen over dit fascinerende werelddeel dat om bescherming vraagt.

De auteur, Mario Cuesta Hernando,  is zelf op Antarctica geweest. Hij is journalist en tekstschrijver, hij werkt vooral voor programma’s die zich richten op avontuur en natuur.

De illustratrice, Raquel Martin maakte de mooie platen voor dit boek. Zij is een freelance illustrator uit Barcelona en werkt voor diverse tijdschriften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *