Armstrong

Armstrong
Categorieën: , , ,
Tags: ,

Zo veel onopgeloste problemen,’ verzuchtte muis. Maar hij gaf de moed niet op!’

Amerika, 1954. Een kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al een muis heeft gevlogen, neemt hij een besluit: ”Ik word de eerste muis op de maan!”

In drie woorden

Leerzaam, avontuurlijk, sfeervol

In meer woorden

Wat een prachtig vormgegeven boek. Het staat vol met de meest adembenemende illustraties! Soms zijn ze bijna fotografisch. Deze realistische manier van tekenen spreekt de kinderen enorm aan. Het bewijst ook dat prentenboeken niet alleen geschikt zijn voor peuters en kleuters. Dit boek is zeker ook erg geschikt voor oudere kinderen.

Alleen al vanwege de prenten is dit boek de moeite van het bekijken waard. Het boek vertelt het verhaal van een muis die zich als doel heeft gesteld om de eerste muis op de maan te zijn. Het geeft een goed beeld van de geschiedenis. De problemen waar de muis in het verhaal tegenaan loopt, zijn problemen waar wetenschappers toentertijd ook tegenaan liepen. Hoe zorg je ervoor dat de raket niet verbrandt in de dampkring? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg zuurstof hebt?

En net als in het boek geloofden ook toen mensen niet dat het mogelijk zou zijn om naar de maan te gaan. Toch hebben zij doorgezet en hebben ze geprobeerd de problemen die ze tegenkwamen op te lossen. Misschien is dit ook de les van dit boek. Durf te dromen en geef niet op bij de eerste problemen die je tegenkomt. 

Achterin het boek wordt een beknopte geschiedenis van de ruimtevaart gegeven, met mooie portrettekeningen van belangrijke wetenschappers en astronauten. Zelfs de eerste dieren in de ruimte zijn hierin opgenomen.

Dit mooie en bijzondere boek mag echt niet ontbreken in de boekenkast! Voor alle avonturiers vanaf 5 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *