Atlas van de aarde

Reis om de wereld met de Kleine Astronauten.

In 90 minuten een reis om de wereld maken? Het kan!
Vlieg mee met de Kleine Astronauten aan boord van een raket en ontdek de aarde vanuit de ruimte.

De raket gaat 28.000 kilometer per uur. Dat betekent dat je in 90 minuten een heel rondje om de aardbol vliegt. En dat per dag dus zestien keer! In Atlas van de aarde kijk je vanuit de ruimte naar zestien heel bijzondere plekken waardoor je op een andere manier gaat kijken naar de mooie, maar kwetsbare planeet waarop wij wonen.

In drie woorden

Informatief, beeldend, avontuurlijk

In meer woorden

Dit bijzondere, grote kijkboek is een ruimteavontuur, atlas, fotoboek én encyclopedie in één. Het staat boordevol unieke foto’s die André Kuipers tijdens zijn ruimtemissie maakte, illustraties en interessante weetjes. Je raakt niet uitgekeken!

Op elke dubbele pagina staat een grote foto van een gebied op onze wereld, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Bahama’s, de Amazone, Australië, maar ook Nederland en België. De gebieden verschillen van elkaar. Er zijn foto’s van berggebieden, oceanen, bosrijke gebieden en woestijngebieden. Er volgt eerst een stukje tekst over dit gebied. Vervolgens zie je illustraties en stukjes tekst die aan de foto zijn toegevoegd. Deze geven de lezer nog meer informatie over het desbetreffende gebied. Op elke pagina staat een wereldbol om aan te geven waar de foto is gemaakt en links onder staat een kompas afgebeeld.

André Kuipers is de eerste Nederlandse astronaut die twee keer naar de ruimte vloog. Hij woonde en werkte 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. De foto’s die in dit boek zijn gebruikt heeft hij zelf gemaakt tijdens een van zijn twee ruimtereizen. Hij wil jonge kinderen graag de schoonheid, maar zeker ook kwetsbaarheid van onze aarde laten zien. Dit boek draagt daar zeer zeker aan bij.

Voor alle kinderen vanaf 7 jaar die geïnteresseerd zijn in de wereld om hun heen.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *