Atlas van de ruimte

Ga je mee? Op ontdekkingsreis door het heelal! De kleine astronauten staan al klaar om je te vergezellen. 

Als je ’s nachts naar de sterrenhemel kijkt, is er enorm veel te zien. Ontdek in dit grote boek boordevol echte ruimtefoto’s en illustraties alles over het heelal.

Wist je bijvoorbeeld dat de sterrenhemel er vanaf de andere kant van de aardbol heel anders uitziet? En wat het verschil is tussen een planeet en een ster? Dat wonen en leven op Mars best een uitdaging is? Weet jij hoeveel manen Pluto heeft? Hoe heet het is op de zon? En hoe wordt een ster geboren?
Bezoek samen met de Kleine Astronauten bijzondere plekken in het heelal, zoals de maan, de planeten in ons zonnestelsel, sterren en sterrennevels. Ga op ontdekkingsreis in het heelal en kijk voor altijd met andere ogen naar de sterrenhemel.

In drie woorden

Leerzaam, fascinerend, beeldend

In meer woorden

Een tweede deel van de serie Kleine astronauten ligt voor je klaar. Qua vormgeving identiek aan het vorige boek Atlas van de aarde.  Het is net zo groot en bijzonder en het neemt je wederom mee op avontuur de ruimte in. En ja ook dit tweede deel is een atlas, fotoboek én encyclopedie in één.

Na een inleidend stukje van de auteurs staan de kleine astronauten klaar om je mee te nemen op hun reis door het heelal. Eerst mag je even met ze naar de sterren kijken en vertellen ze je ‘en passant’ interessante sterrenweetjes. Daarna volgt de reis door het heelal langs de planeten. De reis begint vanzelfsprekend op onze eigen planeet. Vlak na vertrek word je al direct getrakteerd op een prachtig uitzicht gezien vanuit de ruimte op onze aarde alvorens de reis zich voortzet naar Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus.

Op elke foto/pagina staan steeds geclusterde stukjes tekst met informatie over wat je ziet. Dat gaat de hele reis zo door. Je zult begrijpen dat je er veel van opsteekt en dat er veel te bekijken valt. De ruimte experts geven niet alleen tekst en uitleg over de planeten, ook de sterren, nevels, het melkwegstelsel en meer komen aan bod. Als je na deze indrukwekkende toer samen met de kleine astronauten uiteindelijk weer veilig aankomt op de aarde ben je waarschijnlijk een stuk wijzer geworden wat betreft het fascinerende heelal waarvan onze aarde en dus ook wijzelf deel uit maken.

André Kuipers vloog als eerste Nederlandse astronaut twee keer naar de ruimte. Hij werkte 204 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Govert Schilling is wetenschapsjournalist en weet alles over de maan, de planeten en de sterren. De samenwerking tussen deze twee mannen heeft dit prachtige kijkboek over het heelal opgeleverd. Het staat boordevol interessante weetjes en feiten. Wist je dat de foto’s voor dit boek gemaakt zijn door astronauten, ruimteschepen en ruimtetelescopen? De combinatie van de foto’s met de illustraties van Paco Vink heeft geleid tot dit unieke eindproduct. Het is een kijkboek geworden dat eigenlijk in geen enkele boekenkast mag ontbreken!

Voor potentiële ruimtevaarders en andere geïnteresseerden die graag meegaan op ontdekkingsreis door het ongelooflijk grote heelal. Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *