Avonturen van de dappere ridster

Opzij, opzij! Maak plaats voor mij!

Als baby was ze al anders. Ze keek zó helder en onverschrokken uit haar diepbruine ogen, dat sommige bezoekers terugdeinsden als ze zich over haar wieg bogen.
Ze kwam al op voor de zwakkeren voor ze kon praten: ze was nog maar een dreumes toen ze haar buurjongetje resoluut op zijn kop sloeg, omdat hij voortdurend zijn zusje pestte.
Zijwieltjes weigerde ze. Na vier keer vallen kon ze fietsen.
Zwemles heeft ze nooit gehad. Ze redde al kevers uit het water voor ze kon zwemmen.
Ja, het was al vroeg duidelijk. Ze werd dan ook geen juf, kapster, tandarts, politievrouw, imker, piloot of hondentrimster, nee, ze werd ridster. En niet zomaar ridster, maar de dapperste ridster van het land.

In drie woorden

Modern, origineel en grappig

In meer woorden

De dappere ridster die we kennen uit de eerdere sprookjesbundel “Het Kattenmannetje” van Janneke Schotveld is terug en hoe!! Een hele bundel vol spannende en grappige verhalen over de dappere ridster, die op haar racefiets mens en dier en zelfs standbeelden helpt om problemen op te lossen. Zo brengt ze bijvoorbeeld een ontsnapte leeuw terug naar de dierentuin, vat ze tasjesdieven in de kraag, haalt ze de bakker uit de boom en zet ze een loslopend beeld terug op zijn sokkel. De verhalen zijn vlot geschreven en zitten vol humor en woordgrapjes. Het boek bevat ook – heel subtiel – wijze lessen, zoals “je mag niet pesten” en “eerst praten dan doen”.

Je kunt de verhalen los van elkaar lezen, maar het is wel het leukst om ze in de volgorde van het boek te lezen, omdat bepaalde personages en grapjes weer in ander verhalen terugkomen.

De originele illustraties van Milja Praagman passen echt perfect in deze originele bundel, en maken het tot een pareltje.

En voor iedereen die ook graag ridster wil worden, staan achterin het boek nog vier handige tips!

Kortom dit is een fantastische bundel voor stoere en moedige kinderen (èn volwassenen); om voor te lezen vanaf zes jaar en zelf te lezen vanaf acht jaar.

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *