Beer of Draak

‘Beer komt Draak tegen op een krakkemikkige oude brug…
boven een snelstromende rivier.‘ 

Als Beer op een krakkemikkige oude brug Draak tegenkomt, kunnen ze niet met elkaar overweg. Beer vindt dat Draak voor hem opzij moet… en Draak vindt dat Beer haar voor moet laten gaan. In hun verhitte discussie staan nekharen overeind en vliegen de vonken ervan af. Wie zal het eerst toegeven? Ondertussen wordt de brug gammeler en gammeler …

In drie woorden

Hilarisch, rivaliteit, vriendschap

In meer woorden

Beer en Draak komen elkaar op een oude, gammele en krakkemikkige brug tegen en geen van beide wil voor de ander aan de kant gaan. Ze staan te ruziën op de brug tot die het begeeft en ze allebei naar beneden tuimelen. Dit ziet er best een beetje spannend uit, maar gelukkig besluiten ze samen te werken – want Beer kan zwemmen en Draak kan vliegen – en samen weten ze uit het water te komen. En dat is het begin van een mooie vriendschap.

De ruzie van Beer en Draak is hilarisch. Ze overdrijven lekker en verzinnen allebei de ‘beste’ argumenten om maar niet te hoeven toegeven aan de ander. Kinderen zullen smullen van deze overdrijvingen die behoorlijk grappig, gek en fantasievol zijn.

De kleurrijke illustraties zijn paginagroot, speels en zitten vol beweging, wat weer perfect past bij het verhaal. Zo moet je het boek een kwartslag draaien als de brug het begeeft en Beer en Draak meegesleept worden door de snelstromende rivier. Om bepaalde woorden te benadrukken, zijn deze in de tekst groter en vetgedrukt weergegeven. Ook vertellen de gezichtsuitdrukkingen van Beer en Draak veel. Kortom: woord en beeld vallen perfect samen in dit verhaal.

Een hilarisch boek over vriendschap voor jongens en meiden vanaf een jaar of 4.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *