Beestachtige buren – Ontdek onze wilde zoogdieren

“Ga op safari in eigen land.”

Voor het zien van wilde dieren hoef je helemaal niet ver te reizen. Ook in Nederland scharrelen veel prachtige dieren rond. Sommige ken je wel. Zwijnen bijvoorbeeld, en herten en zeehonden. Maar wist je dat er in ons land ook heel veel onbekende snuiters rondsluipen? Wat dacht je van de eikelmuis? De witsnuitdolfijn? En de franjestaart? In dit boek lees je alles over de wilde zoogdieren van Nederland. En ontdek je waar je ze in het echt kunt ontmoeten.

In drie woorden

Informatief, humoristisch en avontuurlijk

In meer woorden

Weet jij het verschil tussen een damhert, edelhert en ree? (Tip: kijk naar hun billen.) In dit boek lees je alles over de wilde zoogdieren bij jou om de hoek.
Dit boek staat boordevol informatie over de wilde zoogdieren uit onze eigen omgeving. Daarnaast bevat het boek een aantal leuke extra’s. Zo is er een pagina met tips om zelf wilde dieren te kunnen spotten toegevoegd zodat je als avonturier aan de slag kunt gaan. Ook is er een pagina met pootafdrukken en één met dierendrollen toegevoegd die je kunnen helpen bij je speurwerk. De informatie wordt afgewisseld met prachtige illustraties die soms een hele pagina in beslag nemen. Alle dieren zijn in detail getekend en ook aan de leefomgeving wordt aandacht besteed in de illustraties. Binnen de verhalen wordt aandacht besteedt aan het perspectief van de dieren. Zo wordt een ree vaak een baby hert genoemd en begint zijn verhaal met “Ik! ben! geen! baby! hert!”, dit maakt de verhalen persoonlijk en geven ze een speels karakter. Een heerlijk vlot geschreven informatief boek.

Het boek is supergeschikt voor alle dierenliefhebbers en avonturiers vanaf ongeveer negen jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *