Bennie de Baksteen

‘Bennie kijkt omhoog naar de toppen van torens. Hij hoopt er ooit ook bij te horen.’

Bennie de baksteen heeft torenhoge ambities. . Zijn grootste droom is om een hoog plekje te krijgen in een mooie wolkenkrabber, zodat hij uitzicht heeft over de hele stad! Maar ja, als baksteen heb je daar weinig over te zeggen…

In drie woorden

Dromen, speels, fantasievol

In meer woorden

In dit boek maken we kennis met Bennie de Baksteen. Bennie heeft een droom; hij wil heel graag een plekje in een hoge wolkenkrabber, want dan heeft hij het meest fantastische uitzicht over de stad. Geduldig wacht hij samen met de andere bakstenen op zijn beurt om naar boven te mogen klimmen. Eindelijk wordt hij op een dag door een vrachtwagen opgehaald en naar de bouwplaats gebracht. Zou hij dan eindelijk de plek krijgen waar hij zo van droomt?

Een mooi verhaal voor jonge kinderen over dromen. Het boek kan een mooie aanleiding zijn om met kinderen in gesprek te gaan over hun verwachtingen en dromen en hoe je ermee omgaat als iets toch anders loopt. Het boek is vlot geschreven en leest lekker voor. De illustraties zijn eenvoudig maar kleurrijk op een witte achtergrond en passen goed bij de sfeer van het verhaal. Aan de gezichtsuitdrukking van Bennie kunnen kinderen duidelijk zien hoe hij zich voelt.

Het boek is een thematitel van de Kinderboekenweek 2024 met het thema ‘Lekker Eigenwijs’.

Bennie de baksteen is een fris en speels prentenboek dat mooi aansluit en past in de belevingswereld van jonge kinderen. Voor kleine dromers vanaf een jaar of 4.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *