Beste broers

‘Abelie ammelai!’

Raf en Robbie, twee broertjes van 5 en 9 jaar, verhuizen met hun ouders vanuit de drukke stad naar de boerderij van hun opa en oma. Hun vader en moeder zijn nogal druk met zichzelf bezig, dus is er niemand die op ze let. En ook niet op opa, die een toren in het bos bouwt. Als oma dan opeens ziek wordt, zijn het Raf en Robbie die opa in de gaten moeten houden. En hem redden, wanneer dat nodig blijkt te zijn.

In drie woorden

Hartverwarmend, ontroerend en origineel

In meer woorden

Beste broers is liefdevol familieverhaal zoals geen ander. Elk huisje heeft zijn kruisje is een toepasselijk gezegde als we kijken naar dit verhaal. Ouders die continu ruzie maken, verhuizen naar een nieuw dorp, een nieuwe school, opa en oma die ziek worden… De spanning loopt af en toe hoog op voor de beide broertjes. Maar gelukkig hebben Raf en Robbie altijd nog elkaar, want echte broers zijn onafscheidelijk.

Het verhaal kent een reeks spannende gebeurtenissen. Opa die ‘s nachts een hoge toren bouwt in het bos, oma die wordt opgehaald met de ambulance en vervolgens dagen in het ziekenhuis ligt, en dan de aardmannetjes niet te vergeten die Raf en Robbie horen rondom hun nieuwe huis… Of bestaan er geen aardmannetjes? Maar wat horen ze dan? De spannende gebeurtenissen wisselen af met liefdevolle herinneringen, alledaagse situaties en belangrijke gedachten.

De kleurenillustraties van Chuck Groenink maken dit verhaal helemaal af. De liefdevolle karakters van Raf en Robbie worden perfect weerspiegeld en vormen een duidelijk contrast met opa die toch ietwat stug is. Daarnaast hebben we oma, mama en papa, die allemaal ook zichtbaar eigen karaktereigenschappen hebben. Hier is bij de illustraties duidelijk de nadruk op gelegd om het verhaal te laten spreken.

Een ode aan de koppigheid voor kinderen vanaf 8 à 9 jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *