Bevroren planeet – frozen planet II

Pak je warm in, je ijzige avontuur staat op het punt te beginnen…

In dit schitterende koninkrijk vind je de meest fantastische dieren die overleven in bittere sneeuwstormen, op torenhoge ijsbergen en in bevroren zeeën. Duik mee onder het ijs om met zeehondenpups te zwemmen, ontmoet een Groenlandse haai van wel 250 jaar oud en spot een winderige walrus die ligt te soezen. 

Kijk hoe orka’s walvissen besluipen die net liggen te genieten in een zeespa, en houd je adem in terwijl wolven een dodelijke versie van verstoppertje spelen in een bevroren bos. 

In drie woorden

Verwondering, informatief, het (on)bekende

In meer woorden

“De opmerkelijke dieren van onze bevroren werelden hebben zich aangepast aan een leven in de kou. Ze hebben nu nog maar één ding nodig… dat de planeet stopt met opwarmen. Het is aan ons om dat voor elkaar te krijgen. Dat kunnen wij. Wij hebben die macht.”. Deze mooie en indringende woorden zijn van Sir David Attenborough, waarmee hij ons wakker wil schudden. Wij, de mens, kunnen ervoor zorgen dat de klimaatopwarming minder snel toeneemt waardoor we de dieren beschermen. In dit wonderlijke boek maken we kennis met de bevroren planeet en alles wat daar leeft en groeit. 

Bevoren planeet, frozen planet II is het derde deel uit een reeks van vier kinderboeken, naar de wereldberoemde natuurserie van Sir David Attenborough. Hij laat ons, met zijn documentaires, kennismaken met de ongekende rijkdom van de natuur. Hij weet als geen ander de schoonheid maar ook de kwetsbaarheid van onze planeet in beeld te brengen. Leisha Steward Sharp heeft de indringende woorden van hem in haar boek verwerkt en deze feiten over de bevroren wereld op zo’n begrijpelijke manier geschreven, dat het echt een informatief boek is voor de midden- en bovenbouw.

     

We leren wat het belang van ijs is (en dat we het dus echt nodig hebben!), we leren over de dieren die er leven zoals de Kuifalken en de Klapmuts, we leren over de verhalen uit de bevroren bergen en nog zoveel meer! Je wilt maar door blijven lezen om alle geheimen van deze bijzondere wereld te ontdekken. De teksten staan overzichtelijk op de pagina, soms in een vak en soms bij de illustratie.

De kleurrijke illustraties, gemaakt door Kim Smith, laten ons de natuur op hun mooist zien. Je waant je als lezer in de bevroren wereld en je ontdekt iedere keer weer nieuwe details.

Ben je 7 jaar of ouder en wil je meer weten over de wonderlijke bevroren wereld? Kleed je dan warm aan en ga mee op avontuur!

Lees ook de andere tips:
Groene planeet en Blauwe planeet

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *