Bezoek het bijzondere bos van Beer

Ga jij mee op ontdekkingstocht naar het Bijzondere Bos van Beer?

Het bos van Beer is heel erg bijzonder. Het hele jaar door beleef je alle wonderen van de natuur. Ook ontmoet je zijn vrienden, speel je spelletjes en zoek je talloze voorwerpen. Lukt het jou om alles te vinden?

In drie woorden

Ontdekkend, leerzaam, vrolijk

In meer woorden

Begeleid door fijne versjes struin je een jaar lang door het bos. Met Beer als gids mis je helemaal niks. Je ziet hoe de lente ontwaakt, je gaat mee naar school en naar het verjaardagspartijtje van Konijn. Het hele jaar door maak je plezier in het Bijzondere Bos van Beer. Aan het eind van je avontuur is het tijd voor Beer zijn winterslaap en kan jij gaan dromen van een nieuw jaar waarin je wakker wordt gekust door het lentelicht. 

Rachel Piervey is dichter en (kinderboeken-)auteur. Met haar versjes en gedichten wil ze haar liefde voor taal en verhalen overdragen. En dat heeft ze met dit boek goed gedaan! De kleine versjes, die vanuit Beer geschreven zijn, nemen je mee op avontuur in het bos. Ze vertellen je waar je bent en wat je ziet. Daarnaast zijn er maar liefst 222 dieren en dingen te ontdekken. Op iedere pagina is een afvinklijstje waarbij je precies kunt lezen wat je kunt gaan zoeken op de pagina. In de versjes wordt er gebruik gemaakt van twee verschillende lettertypen. De woorden die zijn geschreven in sierlijke letters zijn ook woorden waarover je het kunt hebben met de kinderen. Denk hierbij aan woorden als schateren, bladerkleed en stralenkracht. 

   

De kleurrijke en paginagrote illustraties, gemaakt door Freya Hartas, zijn een lust voor het oog. Er zijn zoveel verschillende dieren en dingen te zien, dat je iedere keer weer iets nieuws ontdekt. Het is zo gedetailleerd dat je alle haartjes op de eekhoornstaart ziet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze in haar afstudeerjaar de Lemniscaat Picture This-illustratie wedstrijd heeft gewonnen. 

Een prachtig kijk- en zoekboek voor iedereen vanaf 4 jaar. 

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *