Biggetje Bor

Biggetje Bor
Categorieën: ,
Author:
Publisher:

‘Morgen ben ik jarig!’ zegt Floor. ‘Ik ben zoooo benieuwd wat ik dan krijg….’

Floor is jarig. Zij wil zo graag een huisdier. Ze zou tevreden zijn met een hond of een poes. Een konijn of een paard. Helaas krijgt Floor geen van deze dieren. Floor krijgt wel een ander dier, zij krijgt een biggetje. Een biggetje dat Bor heet. Maar zou dat net zo leuk zijn?

In drie woorden

Dieren, verjaardag, wens

In meer woorden

Biggetje Bor is een vrolijk boek geschreven op Avi-niveau M4. Het boek vertelt het verhaal over het meisje Floor. Floor verlangt zo naar een huisdier en aangezien zij bijna jarig is, ziet ze in gedachten haar droom al helemaal uitkomen. Wat zou het geweldig zijn en wat gaat ze een goed baasje worden. Haar ouders hadden haar wens toch iets anders begrepen. Ze krijgt wel een dier, maar het is een varken en die stond nu net niet op haar verlanglijstje. Wat nu?

Floor maakt zich ernstige zorgen wat ze nu met een varken aan moet. Zijn deze zorgen terecht? Of is het hebben van een varken toch leuker dan Floor ooit had kunnen bedenken. Je leest het antwoord op deze vragen in het vrolijke boek Biggetje Bor.

Dit boek is geschreven en geïllustreerd door Andrea Kruis. Andrea Kruis is zelf gek op dieren en dat vind je terug in dit vrolijke verhaal. Het boek bevat veel illustraties in heldere kleuren en ziet er mooi verzorgd uit. Het verhaal is vlot leesbaar en toont een glimlach op je gezicht. Wie wil er nu geen varken als huisdier?

Biggetje Bor is geschikt voor vrolijke dierenfans vanaf 7 jaar die lezen op AVI-niveau M4.

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *