Bijenkorf

‘Doe alsof je thuis bent en kom mee de bijenkorf in!’

Stel je voor dat je een bij bent en een dag in een bijenkorf doorbrengt. Hoe zou dat zijn? In het voorjaar vlieg je van bloem naar bloem en verzamel je stuifmeel of nectar. Je gaat naar de wc in een wei, omdat er binnen in de bijenkorf geen toilet is. En als je gelukt hebt, leer je misschien wel van je vrienden hoe je lekkere zoete honing maakt!

In drie woorden

Origineel, leerzaam en overzichtelijk

In meer woorden

Heb je altijd al eens willen weten hoe een bijenkorf er van binnen uitziet en wat die bijen daar allemaal uitspoken? Dan is dit je kans! In dit unieke boek krijg je een inkijkje in de bijenkorf, letterlijk. Door de originele vormgeving van dit boek waan je je volledig in de bijenkorf en ontdek je het leven van de bijen.

De informatie in dit boek is heel duidelijk verwoord. Het is in zeer begrijpelijke taal geschreven. Op iedere bladzijde staat de nieuwe informatie overzichtelijk in kaders. Belangrijke woorden zijn dikgedrukt.

De informatie wordt ondersteund met kleurrijke en grappige illustraties. De informatie wordt zo visueel gemaakt en helpt bij het begrijpen van de tekst. De bijen hebben menselijke trekjes gekregen, denk aan een kroon voor de koningin en een helm voor de bouwers.

Naast de informatie uit de bijenkorf volgen er achterin het boek nog een aantal bladzijdes met informatie over bijvoorbeeld een imker of de vijanden van de bijen. Ook kom je het verschil te weten tussen een wesp, een hommel, een zweefvlieg en een bij.

Een origineel boek boordevol informatie voor bijenliefhebbers vanaf 5 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *