Binnenstebinnen

Binnenstebinnen
Categorieën: , ,
Tags: ,
Publisher:

“Ben jij ook benieuwd hoe de dieren er van binnen uitzien? Dan zit je met dit boek goed! Het geeft je letterlijk een inkijkje in het dierenrijk!”

Een prachtig fotoboek met duizelingwekkend veel weetjes!
Door een röntgenapparaat bekeken ziet het dierenrijk er ineens heel anders uit: de imposante kerkuil blijkt zonder zijn donzen jack maar een iel wezentje, de dikke bij heeft ineens een wespentaille, en als je het wollige vachtje en de pluizige staart van de eekhoorn weghaalt, houd je gewoon een monster over.
In Binnenstebinnen beschrijft Jan Paul Schutten de meest uiteenlopende dieren aan de hand van de kleurrijke röntgenfoto’s van Arie van ’t Riet. Een prachtig fotoboek met duizelingwekkend veel weetjes!

In drie woorden

Indrukwekkend, verrassend, origineel

In meer woorden

Dit boek is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Arie van ‘t Riet werkte jarenlang in het ziekenhuis en heeft daar ontelbare röntgenfoto’s gemaakt. Toen in het ziekenhuis een röntgenapparaat overbodig werd, mocht Arie hem mee naar huis nemen. Daar kon hij in zijn werkplaats verder oefenen met het verbeteren van zijn foto’s. Zo heeft hij mensen geholpen om breukjes in snoertjes op te sporen, of schilderijen gefotografeerd om te kijken of ze echt waren. Maar het leukste vond hij het maken van foto’s van dieren en bloemen.
Alle dieren die in dit boek zijn gefotografeerd zijn dood. Ze bleven dus goed stil zitten voor de foto! Arie heeft wel bijzondere opstellingen bedacht om ze spannender te maken en een beetje kleur toegevoegd. Verder zie je precies de werkelijkheid terug.
Jan Paul Schutten heeft er teksten aan toegevoegd die meer over de dieren vertelt en je uitdaagt om net een beetje beter te kijken naar de foto. De tekst is luchtig en wordt grappig gebracht. En je komt veel te weten over de dieren. Zo leer je dat een vlinder zijn vleugels niet alleen gebruikt om te vliegen, maar dat ze ook dienen als zonnepanelen.
Een prachtig fotoboek met duizelingwekkend veel weetjes!

Voor alle biologen in spé vanaf tien jaar.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *