Blauwe planeet, blue planet II

Haal diep adem en duik in de prachtige wildernis onder de golven. 

In de zee leven meer verschillende soorten planten en dieren dan waar ook op aarde. Toch hebben we betere landkaarten van Mars, dan van de oceaanbodem. Er valt nog zoveel te ontdekken! Ga mee op reis en ontmoet wezens die je wildste fantasieën te boven gaan, zwem achter otters aan door de kelpwouden en doorkruis de oneindige oceaan met de bultrugwalvissen. 

In drie woorden

Verwondering, informatief, het (on-)bekende

In meerdere woorden

De toekomst van de mens, en van al het leven op aarde, hangt van ons af”, dit zijn de woorden van David Attenborough waarmee hij ons wakker wil schudden. Wat wij op het land doen heeft effect op de, soms nog onbekende, wereld in de oceanen. In dit wonderlijke boek leren we zoveel over de oneindige oceaan. We beginnen in de diepzee, het onbekende. Op dit moment leven we in het jaar 2021 en is de mens al een flinke tijd hier op aarde. En toch is er nog zoveel onbekend, zoveel dieren die we nog niet eerder hebben gezien en die ook nog geen naam hebben gekregen. 

Blauwe planeet, blue planet II is het eerste deel uit een reeks van vier kinderboeken, naar de wereldberoemde natuurserie van Sir David Attenborough. Hij laat ons, met zijn documentaires, kennismaken met de ongekende rijkdom van de natuur. Hij weet als geen ander de schoonheid maar ook de kwetsbaarheid van onze planeet in beeld te brengen. Leisa Steward-Sharpe was eerst journaliste voor ze kinderboekenschrijfster werd. Ze heeft de feiten over de natuur op zo’n begrijpelijke manier geschreven dat het een echt informatief boek is voor de midden- en bovenbouw. 

Emily Dove is de illustrator van Blauwe planeet, blue planet II. Ze heeft als doel om met haar illustraties de mensen van alles over de natuur te leren, in de hoop dat ze net zo enthousiast worden als zijzelf. En geloof me, dat doel is echt behaald! Met prachtige kleurrijke illustraties blijf je maar kijken en ontdek je iedere keer weer iets nieuws. 

Ben jij 7 jaar of ouder en wil je meer weten van onze wonderlijke en magische oceanen? Haal dan diep adem en neem een duik in de golven. 

the gravatar profile photo

Blog auteur Yvonne Soepboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *