Blitz! – De gouden poort

Blitz! - De gouden poort
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

Geen reserve wiel maar een reserve (vliegende) schotel.

De spriet van Blitz doet raar. Hij trilt en zoemt. Opeens landt er een groen wezen op bol Nul. Het wezen lijkt precies op Blitz, maar het is een meisje! Haar naam is Blitzi. Ze is op zoek naar een gouden poort. Daarachter ligt haar eigen sterrenstelsel, Blitzem. Blitz en zijn vrienden helpen haar zoeken. Zullen ze de poort vinden? En gaat Blitz dan ook terug naar Blitzem?

In drie woorden

Fantasierijk, vredig, buitenaards

In meer woorden

Blitz, het groene ruimtewezentje met de lange spriet, wie kent hem niet?  Hij woont op bol Nul. Zijn vogelvriendje Priet woont er ook. Samen leiden ze een eenvoudig en tevreden leventje. Af en toe bezoeken ze andere planeten. Daar maken ze dan nieuwe vrienden met wie ze later nog eens af kunnen spreken.

Maar vandaag is alles anders, Blitz wordt nu zelf verrast door een bezoekster. Het is Blitzi, een ruimtewezentje dat precies op Blitz lijkt, alleen is zij een meisje en Blitz een jongen. Blitzi is verdwaald, ze wil terug naar haar eigen sterrenstelsel dat achter “De gouden poort” ligt maar weet de weg niet. Dat komt omdat het signaal uit haar spriet te zwak is om contact te maken met haar thuisplaneet Blitzem.

Blitz besluit haar te helpen, hij mag in de reserve vliegende schotel van Blitzi mee vliegen zodat ze samen kunnen zoeken. Tijdens hun zoektocht doen ze verschillende planeten aan, alwaar ze leuke ontmoetingen hebben met oude bekenden van Blitz. Maar van planeet Blitzem is nog steeds geen spoor te bekennen. Als ze uiteindelijk de aarde bereiken is Blitzi ten einderaad. Hoe kan ze ooit nog terugkeren naar haar eigen volkje? Maar dan buigen de aardse jongens, Rob en Moes zich over het antenne probleem. Zal het hun wel lukken om contact te maken met het ruimteschip van Blitzem?

Ook in dit zesde deel van de serie maakt Blitz een spannend avontuur mee. Het zo gaaf dat er nu een soortgenootje bijgekomen is, ik ben benieuwd of daar nog een vervolg op komt. De delen zijn goed afzonderlijk van elkaar te lezen maar de juiste volgorde aanhouden is natuurlijk altijd beter omdat er soms een terugblik is op een vorig avontuur. Bovendien is er sprake van een oplopende AVI. Dit deel is geschreven op niveau M5. Kinderen kunnen deze boekjes dus al heel gauw zelf lezen, ze zijn geheel gericht op de doelgroep. Zelfs het lettertype is aangepast. Dat maakt het lezen van de Blitz-boeken ook toegankelijk voor dyslectici. De illustraties van Lars Deltrap zijn aantrekkelijk, fantasierijk en verhelderend.

Ben jij een beginnende lezer en hou je wel van een beetje buitenaardse spanning? Lees dan alle avonturen over Blitz, het grappige, lieve ruimtewezentje van bol Nul.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *