Bob Popcorn – Meesterkok

Bob Popcorn - Meesterkok
Categorieën: ,
Series:
Publisher:

‘De popcornmais is helemaal opperdepop.’

Ellis en Dante krijgen kookles op school, en Bob Popcorn wil HEEL graag meedoen. De afspraak is dat hij rustig thuisblijft, maar ja. Hij moet zijn vrienden toch helpen met het winnen van de toetjeswedstrijd? Bob gaat stiekem mee en blijkt een geweldige aanwinst in de keuken. Hij kookt werkelijk de sterren van de hemel! Met zijn drieën bedenken ze een recept voor het allerlekkerste toetje van de wereld. Mét popcorn. Maar dan is ineens ALLE popcorn op. OVERAL! Hoe kan dat? En waarom doet Dante steeds zo geheimzinnig?

In drie woorden

Grappig, koken, fantasievol

In meer woorden

Voor wie Bob-popcorn nog niet kent: hij is een levende popcorn. JA, ECHT, je leest het goed! Toevalligerwijs is hij bij Ellis terechtgekomen, ze verzorgt hem goed al valt dat niet altijd mee. Bob slaapt namelijk nooit en heeft altijd honger. Daarbij kan Bob behoorlijk eigenwijs zijn. Behalve Ellis en Dante en de vaders van Ellis weten maar weinig andere mensen van het bestaan van Bob. Ellis wil dat graag zo houden want ze heeft gemerkt dat niet altijd iedereen even goede bedoelingen met Bob heeft. Maar dan vindt Dante een brief voor het huis. Daarin zit een foto waarop Bob te zien is. Ze moet geld betalen, anders zal iedereen te weten komen dat Bob bestaat. Dat kunnen ze natuurlijk niet laten gebeuren! Dante en Ellis besluiten samen mee te doen met een kookwedstrijd. De hoofdprijs is maar liefst 6000 euro. Dat betekent dat ze deze wedstrijd moeten winnen! Er is alleen één probleem, Ellis en Dante kunnen helemaal niet koken. Gelukkig blijkt Bob een hele goede kok te zijn. Hij tovert een heerlijk toetje op tafel, met als hoofdingrediënt, je raadt het al, popcorn! De dag voor de wedstrijd is er een groot probleem. In alle winkels is de popcorn uitverkocht. Hoe komen ze aan popcorn?

Ook dit nieuwe deel staat bomvol met illustraties van Martijn van der Linden. Dit maakt dat het boek erg aantrekkelijk is voor kinderen en de illustraties werken stimulerend om te gaan lezen.

Bob Popcorn is een deel uit de serie Tijgerlezen: een reeks voor de beginnende lezer waar geen rekening gehouden wordt met technische leesniveaus maar waarbij leesplezier voorop staat. Het verhaal heeft een prima spanningsboog, de zinnen zijn niet te lang en er worden niet echt moeilijke woorden gebruikt.

Opnieuw een grappig en smaakvol avontuur voor iets geoefende lezers vanaf 6 jaar, met als extra drie originele recepten mét popcorn.

the gravatar profile photo

Blog auteur Dieke Grootscholten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *