Bob Popcorn

Bob Popcorn
Categorieën: , ,
Series:
Publisher:

Ben jij ook zo dol op popcorn?

Ellis is verzot op popcorn uit de magnetron. Wanneer zij op een dag popcorn maakt in de magnetron, gebeurt er iets vreemds. Een van de maïskorrels poft niet, maar zwelt op tot hij zo groot is als een kiwi. Er ploppen twee armpjes tevoorschijn en twee beentjes. Ellis staart de korrel aan, die nu een gezichtje heeft waarmee hij woedend terugkijkt…

In drie woorden

Spannend, grappig en fantasie

In meer woorden

Supergrappig en fantasievol verhaal over Ellis die ineens opgescheept zit met een boze, megagrote maiskorrel: Bob Popcorn. Bob is nogal chagrijnig, heeft altijd honger, moet af en toe even in de magnetron en kan plotseling ontploffen tot een grote popcorn. Eerst wil Ellis niets van hem weten en wil ze hem zelfs wegdoen, maar later komt ze er achter dat ze toch niet zonder hem kan en worden ze vrienden.

Martijn van der Linden maakte de illustraties in dit boek: de potloodtekeningen op bijna elke bladzijde zijn vaak slapstick- of stripachtig en laten het verhaal leven. Dit maakt dat het boek erg aantrekkelijk is voor kinderen en stimulerend werkt om te gaan lezen.

Bob Popcorn is een deel uit de serie Tijgerlezen: een reeks voor de beginnende lezer waar geen rekening gehouden wordt met technische leesniveaus maar waarbij leesplezier voorop staat. Het verhaal heeft een prima spanningsboog, de zinnen zijn niet te lang en er worden niet echt moeilijke woorden gebruikt.

Een grappige en spannende aanrader voor kinderen tussen de 5-9 jaar. Benieuwd wat kinderen van dit boek vinden? Bekijk ook eens onze eerste vlog, waarin Sverre iets vertelt over dit boek!

En heb je net als ons ook zo genoten van dit boek, dan bof je want eind juni 2020 verschijnt deel 2 van Bob Popcorn De popcorn spion

Blog auteur Ivenka Gerbrandy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *