Bobbi naar de kapper

Bobbi naar de kapper
Categorieën: ,
Author:
Series:
Publisher:

‘Wil je krullen?’ vraagt de kapper. ‘Of een vlechtje in je haar?’

Mama zegt: ‘Wat is je haar lang.
Je mag straks met papa mee.
Hij moet om vier uur naar de kapper.’
‘Ja,’ knikt Bobbi, goed idee!’

In dit deel van de vrolijke serie over het beertje Bobbi is het haar van Bobbi wel erg lang en daarom gaat hij met zijn papa mee naar de kapper.

In drie woorden

Kapper, herkenbaar, peuters

In meer woorden

Bobbi is een uitgebreide serie voor jonge kinderen die al sinds 2002 door uitgeverij Kluitman wordt uitgegeven. Monica Maas verzorgt de illustraties van deze serie en sinds 2012 schrijft ze hiervoor ook zelf de tekst op rijm. Dit deel Bobbi naar de kapper beschrijft het verhaal van Bobbi die een bezoekje brengt aan de kapper. Een zeer herkenbaar boek voor peuters.

Bobbi heeft nu toch wel erg lange haren. Mama stelt voor dat Bobbi met zijn vader meegaat naar de kapper en zij regelt een kappersafspraak. Bobbi vindt het wel spannend. Wat zal er gaan gebeuren?

Wat is dit een heerlijk vrolijk prentenboek om als voorbereiding voor een bezoekje aan de kapper voor te lezen. Alle onderdelen van een kappersbezoek komen aan bod: de weg ernaartoe, jassen ophangen, zitten op een zitverhoger, het omdoen van een cape en het knippen van de haren. Na het voorlezen van dit boek, weet je precies waar je aan toe bent. Het verhaal is op rijm en is vlot geschreven. De vrolijke illustraties in lichte kleuren maken het boek compleet. Er valt veel te zien op de illustraties. De knuffels van Bobbi zijn bijvoorbeeld op iedere pagina terug te vinden.

Bobbi naar de kapper is opnieuw een vrolijk deel uit de serie over het beertje Bobbi en is geschikt voor peuters vanaf 2 jaar die nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal gebeurt wanneer je naar de kapper toe gaat.

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *