Bobbi viert Koningsdag

Bobbi viert Koningsdag
Categorieën: ,
Tag:
Author:
Series:
Publisher:

‘Bobbi wordt al heel vroeg wakker.
Wat is er ook weer aan de hand?
‘O, de koning is nu jarig!
Het is feest in heel het land.’

Het vrolijke beertje Bobbi heeft in andere delen van deze gelijknamige serie al heel wat feesten gevierd van Sinterklaas, Sint-Maarten tot kerst. In dit deel viert Bobbi Koningsdag. Hij zet natuurlijk een feestmuts op en hij brengt een bezoekje aan de vrijmarkt. Vier jij Koningsdag mee met Bobbi?

In drie woorden

Koningsdag, feest, vrolijk

In meer woorden

Bobbi is een uitgebreide serie voor jonge kinderen die al sinds 2002 door uitgeverij Kluitman wordt uitgegeven. Monica Maas verzorgt de illustraties van deze serie en sinds 2012 schrijft ze hiervoor ook zelf de tekst op rijm. Dit deel Bobbi viert Koningsdag beschrijft de avonturen van beertje Bobbi die Koningsdag viert.

Beertje Bobbi maakt zelf een prachtige feestmuts voor Koningsdag en samen met papa haalt hij de Nederlandse vlag van zolder. Hij heeft er al helemaal zin in om deze dag te vieren. Er staat natuurlijk een uitje naar de vrijmarkt op het programma. Daar leert Bobbi wat een kleedjesmarkt is en natuurlijk mag hij iets moois uitkiezen. Grabbelen, schminken, Bobbi geniet van alle activiteiten in Koningsdagsfeer. Wat een fijne dag is dit!

Bobbi viert Koningsdag is een heerlijk prentenboek waarin veel te zien en te ontdekken valt. De knuffels van beertje Bobbi zijn op alle pagina’s terug te vinden. Dit boek is heerlijk om vooraf aan Koningsdag voor te lezen om zo jonge kinderen voor te bereiden op wat komen gaat. Maar ook achteraf is dit natuurlijk een fijn boek. Even nagenieten na een drukke feestdag. Waarom vieren we eigenlijk Koningsdag en wat kun je allemaal doen en zien op deze dag? Wat is er dan fijner om samen op de bank te bladeren in een boek. Tradities rondom Koningsdag in Nederland worden op een leuke begrijpelijke manier beschreven. De tekst is op rijm geschreven.

Bobbi viert Koningsdag is weer een lief vrolijk avontuur over beertje Bobbi voor peuters van 2 tot 4 jaar die wel zin hebben in een koninklijk feestje rondom Koningsdag. Leve de koning!

the gravatar profile photo

Blog auteur Sigrid Olivier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *