Bobbie – Sinterklaas met Bobbie

Bobbie - Sinterklaas met Bobbie
Categorieën: , ,
Series:
Publisher:

‘We spelen SINT en PIET! Mijn hoed heet een MIJTER en ik heb ook een STAF.’

Het is bijna SINTERKLAAS. Bobbie zet zijn SCHOENTJE klaar en maakt een mooie tekening. Maar wachten op de Sint duurt zo lang. Gelukkig heeft Bobbie een leuk idee.

In drie woorden

Belevingswereld, gezellig, vrolijk

In meer woorden

Bobbie en zijn hondje Trix bereiden zich voor op het Sinterklaasfeest. Ze mogen hun schoen zetten en vinden het leuk om daar bij wijze van verrassing een aardigheidje voor de Goedheiligman in te doen. Als ze daarmee klaar zijn is het wachten begonnen. Ze liggen bij de haard in afwachting van Sint en Piet maar het wachten duurt ze toch te lang. Daarom lijkt het Bobbie beter als ze eerst nog wat gaan spelen. Ze spelen ‘Sinterklaasje’, Bobbie is Sinterklaas en Trix is Piet! Na het spelen zijn ze zo moe dat ze beide in slaap vallen. Maar als ze wakker worden zullen ze blij zijn want Sinterklaas is de twee vriendjes zeker niet vergeten!

Een allerliefst prentenboekje voor jonge kinderen. De bladzijdes zijn van stevig karton, zeer geschikt voor pakgrage kinderhanden. De illustraties vertellen het verhaal, ze zijn kleurrijk, schattig en herkenbaar voor de (jonge) peuter. Bobbie en Trix hebben lachende gezichtjes en stralen enthousiasme uit. Samen met je peuter kun je middels dit verhaaltje het hele ‘schoenzetritueel’ doorlopen. Ook het wachten dat vaak voor kinderen lang duurt, wordt goed in beeld gebracht. Tijdens het ‘Sinterklaasje’ spelen wordt er gewerkt aan het uitbreiden van de woordenschat van de peuter. Woorden als mijter, staf, pakjesboot en dergelijke worden omschreven en getoond in de afbeeldingen. Deze mogelijk nieuwe woorden voor het kind zijn dik en groter afgedrukt dan de rest van de tekst. Het boekje nodigt uit om vaker te bekijken en lezen.

Dit kartonboekje over de komst van de Sint is geschikt voor peuters vanaf 24 maanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *