Boer Boris en Bakkertje Bas

Boer Boris en Bakkertje Bas
Categorieën: , ,
Series:
Publisher:

‘Hiep, hiep, hoera voor het paard!’

Knol is jarig en dat moet gevierd worden! Boer Boris kan veel zelf, maar een taart bakken, dat laat hij liever aan de echte bakker over. Bakkertje Bas bakt een prachtige paardentaart voor Knol. Hij komt hem zelfs bezorgen. Maar dan krijgt bakkertje Bas pech onderweg en belandt hij met bestelbus en al in de sloot. Daar kan boer Boris gelukkig weer bij helpen!

In drie woorden

Vrolijk, humoristisch en leerzaam

In meer woorden

Hoera, het is feest! Want er is een nieuwe Boer Boris uitgekomen. Daar zijn wij bij het Kinderboekenjournaal heel erg blij mee. En natuurlijk ook hiep, hiep, hoera voor Knol, want het paard blaast in dit nieuwe deel 14 kaarsjes uit.

Knol het paard is jarig, maar Boer Boris heeft geen tijd om een taart te bakken. Hij belt daarom met Bakkertje Bas. Die maakt een prachtige verjaardagstaart voor Knol. Bakkertje Bas wil de taart bezorgen, maar onderweg belandt hij in de sloot. Gelukkig schiet Boer Boris hem te hulp. Lukt het om de taart heel bij Knol te krijgen op de boerderij?

Boer Boris en Bakkertje Bas is alweer het veertiende deel uit de razend populaire Boer Boris – serie van Ted van Lieshout en Philip Hopman. Elk verhaal in deze serie heeft een nieuw, leerzaam en origineel thema. Ted van Lieshout is een kunstenaar met woorden. Hij gaat moeilijke woorden niet uit de weg, wat enorm bijdraagt aan de woordenschatontwikkeling van jouw peuter of kleuter. In dit boek gaat het voornamelijk over de bakker. Daarnaast zijn behulpzaamheid en feest vieren ook thema’s die je in dit boek tegenkomt. De boeken over Boer Boris zijn volledig op rijm geschreven. Dit maakt het voorlezen van de verhalen heel aangenaam. Daarnaast kennen peuters en kleuters na meermaals voorlezen de tekst al snel uit hun hoofd.

Je kunt er niet omheen, je blijft je verwonderen over de illustraties in dit prachtige boek. Ze zijn vrolijk, kleurrijk en zitten vol humor. Heb jij ooit katten gezien die aan yoga doen of schapen die popcorn eten? Op iedere prent valt wel iets bijzonders te ontdekken. En wist je dat er op elke pagina een merel en een muis verstopt zijn? Die zijn echt niet zo gemakkelijk te vinden, probeer het maar eens!

Oké, wij steken het niet onder stoelen of banken. Wij zijn enorme fan van Boer Boris! Wij kunnen nog wel even doorgaan met het vertellen waarom Boer Boris zo gaaf is, maar dan zou deze boekentip wel heel erg lang worden. Wij hebben er een speciale Boer Boris blog van gemaakt. Je vindt hem hier.

Ren naar de plaatselijke boekhandel en geniet samen met jouw peuter of kleuter van dit vrolijke, feestelijke verhaal boordevol humor. Om keer op keer van te smullen!

 

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *