Bok ontsnapt!

Bok ontsnapt!
Categorieën: ,
Tags: ,
Series:
Publisher:

‘Jan is blij. Hij had al twee katten en een hond. Nu is er ook een bok bij.’

Jan heeft een nieuw huisdier!
Het is een bok en hij heet Appie.
Zijn hok staat in de tuin.
De bok is heel groot en lief.
Maar op een dag is Appie weg.
Jan ontdekt een gat in het hek.
Waar kan Appie zijn?

In drie woorden

Humoristisch, leren lezen en vrolijk

In meer woorden

Jan is blij. Hij had al twee katten en een hond, maar sinds kort heeft hij ook een bok als huisdier! De bok heet Appie. Maar of iedereen nu zo blij wordt van Appie… Hij maakt herrie, hij stinkt en hij springt steeds op het hek van de buurman. De buren vinden dan ook dat de bok weg moet. Jan doet er alles aan om de bok te mogen houden. Maar dan is Appie op een dag opeens weg…

Bok ontsnapt! is een nieuw deel in de serie Tijgerlezen. De boeken in deze serie zijn geschreven met het idee dat alle kinderen plezier moeten kunnen beleven aan het lezen van een verhaal. De boeken uit deze serie zijn vaak grappig of spannend. Het lettertype is iets groter en de zinnen zijn relatief kort, zodat het ook voor de beginnende lezer goed te lezen is. De boeken zijn niet ingedeeld op AVI-niveau, iedereen mag de boeken lezen. Er zijn inmiddels al heel wat boeken verschenen in deze serie.

De illustraties in dit boek zijn vrolijk en kleurrijk. Ze passen goed bij de tekst en zorgen voor een mooi geheel. Het is een grappig verhaal over een hele bijzondere vriendschap die ontstaat tussen Jan en Appie. De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Je vliegt door de bladzijdes met een lach op je gezicht.

Een humoristisch verhaal over een wel heel bijzonder huisdier. Voor dierenliefhebbers vanaf 6 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *