Bouwers

“Ontdek de wereld van de bever, de kruisspin, de republikeinwever, de termiet, de ooievaar, het stokstaartje, de honingbij, de Japanse kogelvis en de mol”

Dit is het eerste boek in de serie “Superbeesjes’, heerlijke non-fictie over bijzondere dieren. Voor kleine biologen vanaf vijf jaar.
Net als mensen willen ook dieren graag een huis om in te wonen. Maar de negen dieren die in dit boek aan bod komen, zijn wel heel bijzondere bouwers!

In drie woorden

Informatief, gedetailleerd en samenhangend

In meer woorden

Bouwers is het eerste deel van de prentenboek serie Super Beesjes. De serie Super Beesjes komt met een reeks non-fictie prentenboeken over bijzondere dieren. In dit eerste deel wordt je meegenomen in de wondere wereld van de bouwers. Zo zijn er dieren die nesten bouwen, dammen maken, wegen aanleggen en tunnels graven. Het boek neemt je mee in de verhalen van negen dieren die niet direct allemaal voor de hand liggen als je denkt aan nestende dieren. Aan ieder dier besteedt dit boek zes prachtige pagina’s. Te beginnen met een dubbele pagina met daarop een prachtige illustratie, vervolgens een dubbele pagina vol informatie en tot slot een dubbele pagina met een verhaal rondom dit dier. Bij ieder dier wordt gekeken naar de prachtige bouwwerken die het dagelijks maakt. Het boek is getipt door de Nederlandse kinderjury 2020 en in mei 2020 kunnen we opnieuw een boek verwachten binnen deze serie. Het boek is geschikt om voor te lezen vanaf ongeveer vijf jaar en zelf te lezen vanaf ongeveer acht jaar.

Een prachtig boek voor een ieder die meer wil weten over de wondere wereld van de dieren.

the gravatar profile photo

Blog auteur Ilona de Kok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *