Bram en het droomengeltje

Net als Bram bijna in slaap valt, hoort hij een geluid. Rikke-tikke-tik!’

Bram is heel blij met zijn nieuwe kamer in zijn nieuwe huis, maar hij vindt de verhuizing naar het platteland ook wel erg spannend. Als hij ’s nachts wakker wordt van een griezelig geluid, wil hij het liefst weer terug naar de stad. Gelukkig heeft droomengeltje Lot zijn wens gehoord, en zij weet al precies hoe ze Bram kan helpen…

In drie woorden

Kleurrijk, herkenbaar en sfeervol

In meer woorden

Bram en zijn ouders verhuizen van de stad naar het platteland. In de stad was het druk. Er waren altijd auto’s en de straatverlichting was altijd aan. Het platteland brengt nieuwe geluiden met zich mee. Het is er donker en Bram vindt al die nieuwe geluiden maar eng. Als hij dan ook nog eens oog in oog komt te staan met een ‘monster’, wil hij zeker terug naar de stad. Ondertussen zit droomengeltje Lot op een wolk. Zij hoort de wens van Bram en ze besluit hem te helpen. Gaat het haar lukken om Bram zich thuis te laten voelen in zijn nieuwe huis?

Dit is het eerste deel uit de serie Bescherm Engeltjes, geschreven door Lucinda Riley. Zij is bekend geworden door haar boeken van De zeven zussen. Dit is het eerste kinderboek dat zij heeft geschreven.

Het verhaal is heel realistisch voor kleuters. Sommige kinderen zijn bang in het donker of herkennen het bang zijn voor vreemde geluiden van als ze bij opa en oma aan het logeren zijn. Het laat op een hele mooie manier zien dat je eigenlijk helemaal niet bang hoeft te zijn. De nieuwe geluiden zijn te verklaren en anders is er altijd een droomengeltje om het voor jou op te lossen.

De illustraties van Marie Voigt zorgen voor een kleurrijk geheel. De hele pagina is gevuld met een sfeervolle illustratie. Wanneer het spannend en eng is, zijn de pagina’s vrij donker. Je leeft zo enorm met Bram mee, omdat het er ook spannend en eng uitziet.

Een prachtig boek om heerlijk bij weg te dromen voor kleuters vanaf 4 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *