Buiten is het oorlog

‘Want als ze deze afschuwelijke oorlog zou overleven, dan was dat toch wat ze wilde: iets voor mensen betekenen.’

Iedereen kent het aangrijpende verhaal van Anne Frank. Miljoenen jongeren en volwassenen lazen en lezen haar dagboek. Ook jongere kinderen horen thuis of op school over Anne, de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog.

Janny van der Molen beschrijft het leven van Anne Frank voor kinderen aan de hand van tien thema’s. En van de zorgeloze beginjaren tot aan het intens verdrietige einde. Een zorgvuldige beschrijving die door de samenwerking met de Anne Frank Stichting inhoudelijk zo dicht mogelijk bij de historische bronnen en feiten blijft.

In drie woorden

Ontroerend, indrukwekkend en aangrijpend

In meer woorden

Ken jij Anne Frank? Het Joodse meisje dat ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in Het achterhuis? Anne Frank heeft alle gebeurtenissen van de oorlog opgeschreven in haar dagboek. Na de oorlog heeft de vader van Anne Frank, Otto Frank, het dagboek gepubliceerd. En nu hebben miljoenen mensen haar dagboek al gelezen.

In dit boek lees je het hele verhaal van Anne Frank van vlak voor de oorlog tot net na de bevrijding. Janny van der Molen heeft dit boek in samenwerking met de Anne Frank Stichting gemaakt om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te blijven. Het boek is opgedeeld in tien hoofdstukken met elk een eigen thema. Ieder hoofdstuk begint met een informatiepagina. Daarna volgt er een verhaal dat aansluit bij de informatie die je hebt gekregen.

De illustraties van Martijn van der Linden passen goed bij het verhaal. Ze zijn donker wanneer er iets ernstigs gebeurd en kleurrijk wanneer Anne Frank vrolijk is.

Achterin het boek staan foto’s uit het fotoalbum van de familie Frank. Je leert Anne Frank erg goed kennen in dit boek. Het meisje uit het boek krijgt met de foto’s nu een gezicht, dat laat je niet koud.

Een prachtig, aangrijpend en ontroerend verhaal voor kinderen vanaf 9 jaar.

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *