Capibarry – De allerliefste reuzencavia

Capibarry - De allerliefste reuzencavia
Categorieën: , ,
Publisher:

‘Vreemde wezens zijn het, die tweepotigen.’

Woef! Wanneer een man iets hoort blaffen bij de rivier, besluit hij het dier mee naar huis te nemen voor zijn vriendin, die altijd al een hond wilde hebben. Maar na een bezoek aan de dierenarts steken allerlei vragen de kop op: wat voor hond is dit eigenlijk precies en… kun je hem wel als huisdier houden?

In drie woorden

Humor, informatief en thuis

In meer woorden

Wanneer een man dit dier bij de rivier ziet en hoort blaffen, is hij blij. Zijn vriendin wilde altijd al een hond! Maar als hij de volgende dag naar de dierenarts gaat blijkt de hond helemaal geen hond te zijn. Het is een capibara en ze noemen hem Barry. Maar je mag helemaal geen capibara’s als huisdier houden. Barry komt in de dierentuin terecht, hier heeft hij het naar zijn zin. Maar hij moet weg en hij verhuist naar een kinderboerderij. Barry verlangt naar thuis, maar waar is zijn thuis eigenlijk?

Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Barry. Je weet zo heel goed wat Barry denkt en voelt. Barry heeft geen idee wat er allemaal met hem gebeurt, maar hij vindt het wel gezellig al die aandacht. Hij kent in het begin nog niet zoveel woorden. Zo heeft hij het over tweepotigen, vliegers en een waterauto. Dat maakt het boek erg grappig.

Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken. In ieder hoofdstuk beleeft Barry iets nieuws, maar het gaat wel verder op het vorige hoofdstuk. Er is één rode draad in het boek, Barry vraagt zich namelijk vaak af waar hij nu eigenlijk thuishoort en of er meer dieren zijn zoals hij. Het is een prachtig voorleesboek voor kinderen vanaf 6 jaar. Kinderen leren soms iets nieuws over de capibara, bijvoorbeeld wat ze eten of waar ze wonen.

De kleurrijke illustraties in dit boek laten zien wat er in de tekst gezegd wordt. Kinderen kunnen zich zo een goed beeld vormen van het verhaal en van de capibara.

Al met al een fijn voorleesboek om heerlijk van te smullen!

the gravatar profile photo

Blog auteur Reina Loonstra - Douma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *